Märtha Louise er nu prinsesse på deltid

Det sker efter samtaler med familien.

Märtha Louise vil nu skelne mellem privat-Louise og prinsesse-Louise. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Prinsesse Märtha Louise vil fremover ikke bruge sin titel af prinsesse, når hun driver virksomhed. Det oplyser det norske kongehus i en pressemeddelelse.

Nyheden betyder, at prinsessen fremover kalder sig selv Märtha Louise, når hun, som det norske kongehus skriver, “driver indtægtsbringende virksomhed,” mens hun stadig bærer navnet “Prinsesse Märtha Louise,” når hun repræsenterer kongehuset.

Ked af det

På Instagram kommenterer prinsessen på nyheden i form af et opslag. Her kommer hun problemet nærmere, der opstod i foråret, da Märtha Louise brugte sin prinsessetitel, da hun promoverede en foredragsturné med kæresten Durek Verrett.

– Der har været mange diskussioner om min brug af min titel i kommerciel sammenhæng. Jeg er ked af, at jeg brugte titlen på den turné, det var en fejltagelse, skriver Märtha Louise.

Hun skriver også, at hun sammen med sin familie er kommet frem til, at hun i fremtiden bruger titlen prinsesse, når hun repræsenterer det norske kongehus i ind- og udland, og i private sammenhænge.

Til gengæld vil hun ikke bruge sin titel i kommerciel sammenhæng, hvor hun fremover vil kalde sig selv Märtha Louise.

– Jeg synes, at det er en god løsning, hvor der er en klar sindring mellem mine forretningsaktiviteret og min rolle som repræsentant for kongehuset, skriver Märtha Louise på Instagram.

Verdens Gang har talt med kommunikationschef i det norske kongehus, Guri Varpe, der gør det klart, at kongehuset ikke kommer til at kommentere yderligere på nyheden.

– Vi har ikke mere at sige end det, der er sigt, og det prinsessen selv har skrevet, siger Guri Varpe til Verdens Gang.

Powered by Labrador CMS