Manden bag ikonisk møbel er død

Peter J. Lassen, manden bag den ikoniske Montana-reol, sov torsdag stille ind i sit hjem i Nordsjælland.

Peter J. Lassen manden bag Montana Møbler og Ridder af Dannebro, sov torsdag stille ind i sit hjem i Nordsjælland. Foto: Bjarke Ørsted / Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Den danske designer og grundlægger af møbelvirksomheden Montana Møbler sov torsdag stille ind. Han blev 88 år. Det oplyser virksomheden på Facebook.

“Efter en kort tids sygdom, gik han stille bort torsdag morgen, den 15. august, i sit hjem i det nordlige sjælland”, står der blandt andet i opslaget.

Peter J. Lassen startede sin karriere i søværnet, hvor han blev uddannet officer, inden han i 1954 blev ansat i møbelvirksomheden Fritz Hansen. Her fungerede han fra 1969 til 1979 som administrerende direktør og arbejdede ifølge Ekstrabladet i denne periode sammen med nogle af dansk designs største navne. Blandt andet  Arne Jacobsen, Piet Hein og Jørn Utzon.

I 1982 grundlagde han Montana Møbler, der er internationalt kendt for sine reolsystemer, der byder på uendelige kombinations-muligheder og som leveres i et væld af farver. I 2015 trak han sig som leder af virksomheden for i stedet at overlade styringen til sin søn, Joakim Lassen.

Peter J. Lassen var en stor tilhænger af kunst samt passioneret kunstsamler, og i årenes løb har utallige kunstprojekter nydt godt af hans store støtte og engagement. Det gælder for såvel  etablerede kunstnere og institutioner som for unge talenter.

Den 20. september 2010 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Peter J. Lassen efterlader sig sin hustru Birgitte Lassen, tre sønner, otte børnebørn og et oldebarn.

Powered by Labrador CMS