Mand og søn med i "Badehotellet"

Anette Støvelbæks mand, Lars Mikkelsen, og parrets ældste søn, Lue, har medvirket undervejs i "Badehotellet", som skuespilleren nu afslutter efter ti år

Udgivet

Familieforbindelser i 'Badehotellet'

Anette Støvelbæk, Lars Mikkelsen og deres søn Lue Støvelbæk har alle medvirket i 'Badehotellet'.

Andreas Jebro og Paul Hüttel, ægtefæller til seriens skuespillere, har også roller i serien.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det bliver i familien på "Badehotellet".

Igennem seriens ti sæsoner har mange af skuespillernes egne celebre ægtefæller, børn og søskende tjekket ind i successerien.

Anette Støvelbæk, som spiller tobaksfabrikantfruen Alice Frigh, har selv haft selskab af sin egen mand, den danske House of Cards-stjerne Lars Mikkelsen, i rollen som kommunisten Svend Damm, og parrets søn Lue Støvelbæk, som tilmed spillede fru Frighs søn.

- En slags familie for mig

- "Badehotellet" er blevet en slags familie for mig gennem alle de år – det er det blevet for os alle sammen, tror jeg - og så har det bare været med til at skærpe, at vi er en familie ved at have vores familiemedlemmer med, fortæller hun.

- Det har været en familie i en familie. Så sløjfen bliver bundet på mange måder, lyder det fra Anette Støvelbæk.

Hun understreger, at det er manuskriptforfatterne, der har fundet på det og taget initiativet.

Det er ikke kun Anette Støvelbæk, som har haft besøg af sin mand på settet. Det har skuespillerne Birthe Neumann og Amalie Dollerup også.

Er ikke blevet spurgt

- De har måske haft en idé om at skrive rollen til Lars eller haft ham i tankerne. Men der er ikke nogen, der er kommet og spurgt mig om det - det samme med Lue, da han kom med, siger Anette Støvelbæk.

Anette Støvelbæk er ikke den eneste skuespiller, hvis ægtefælle også har medvirket i serien.

Andreas Jebro, der er gift med Amalie Dollerup, som spiller "Badehotellets" bestyrerinde, Amanda, medvirkede i seriens ottende og niende sæson som modstandsmanden Claus Willumsen, der skjulte sit efterforskningsarbejde under dække af at være arkæolog.

Med i samtlige afsnit

Paul Hüttel, der er gift med Birthe Neumann, som spiller fru Fjeldsø, medvirkede i seriens fjerde og femte sæson som den pensionerede læge dr. Ploug, der bejler til fru Fjeldsø, men ender med at gifte sig med hendes søster, spillet af Sonja Oppenhagen, efter alle afslagene.

Der har været flere end 120 skuespillere med i "Badehotellet", og Anette Støvelbæk har været med i samtlige 64 afsnit.

Vemodig afsked

Søndag den 28. april stryger sidste - det allersidste - over skærmen, og det er en vemodig afsked.

- Jeg har fået en periode i mit liv, som jeg aldrig kommer til at glemme, og som jeg vil huske tilbage på altid som en rigtig, rigtig god tid.

- Jeg kommer til at savne det enormt meget, siger Anette Støvelbæk.

Uden sidestykke

- Det er uden sidestykke, at man har arbejdet på en serie i så mange år og lavet så mange afsnit. Det bliver et historisk punktum, fordi der er ingen af os, der har prøvet det før, og jeg tror heller ikke, vi kommer til at prøve det igen, siger den 56-årige skuespiller, der også har medvirket i serier som "Krøniken", "Lærkevej" og "Sygeplejeskolen".

Det plejer at være på denne tid af året, at Anette Støvelbæk og resten af holdet mødes ude i Risby-studierne ved Albertslund for at optage den kommende sæson.

Men ikke i år.

Eller fremover.

Noget helt andet

- Nu skal jeg lave noget helt andet, og det glæder jeg mig til. Det kommer som en god sutteklud, for det kommer til at være mærkeligt, konstaterer Anette Støvelbæk.

- Jeg kørte faktisk forbi studierne her i sidste uge og tænkte: "Nej, nu er alle kulisserne blevet revet ned!".

"Badehotellet" kan ses på TV 2 og TV 2 Play hver søndag.

Powered by Labrador CMS