Magiske Michael Jackson snød på dansegulvet

Selv om det snart er ti år siden, at Michael Jackson døde i en alt for ung alder, er der fortsat røre om den storsælgende popkonge. Nu afslører forskere, at Michael Jackson snød på dansegulvet.

Michael Jackson snød på dansegulvet – det har en række indiske forskere nu påvist. Arkivfoto: Scanpix
Michael Jackson snød på dansegulvet – det har en række indiske forskere nu påvist. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Han indførte begrebet “Moonwalk” og lavede masser af sublime tricks til de labre hits, som han også forsynede hele verden med.

Men Michael Jackson snød på dansegulvet.

Det afslører en gruppe af indiske forskere, som især har fokuseret på et af de dansemoves, som skabte noget hysteri over hele verden.

Vi er tilbage i 1987 – nummeret “Smooth Criminal” er sendt i rotation, og som det altid skete dengang, så akkompagneres nummeret af en musikvideo.

Trænede dansere kan “kun” nå 30 grader

Og det er her, den måbende verden for første gang stifter bekendtskab med The Lean-tricket. Du kan se tricket via dette link.

En uhyre veloplagt Michael Jackson formår nemlig at læne sin krop i en vinkel på 45 grader fra gulvet, hvilket er ganske vildt.

Og – har det siden vist sig – heller ikke helt i tråd med virkeligheden.

– De mest trænede dansere med stor styrke i muskulaturen kan maksimalt stå i en vinkel på 25 til 30 grader, når de læner sig forover i den position, fortæller neurologen Dr. Manjul Tripathi, der har været med til at udarbejde undersøgelsen.

Michael Jackson snød på dansegulvet

Men ifølge ham trodsede Michael Jackson tyngdekraften og nåede en vinkel på 45 grader.

– Det virkede fuldstændig uvirkeligt for alle, der så det, konstaterer Majul Tripathi, som dog har fundet en forklaring.

Michael Jackson snød på dansegulvet – længere er den sådan set ikke.

For kongen af pop var ikke kun talentfuld og meget veltrænet – for det var han. Michael Jackson havde fået helt særlige sko specialfremstillet.

Havde fået specialfremstillet sine sko

De var nødvendige for at tricket kunne udføres.

– Han havde en ualmindelig stærk muskulatur i både mave og ryg. Det var en af grundene til, at han kunne udføre The Lean, som mange uden held siden har forsøgt at efterligne, understreger Manjul Tripathi.

Michael Jacksons sko havde et v-formet hul under hver hæl, der gjorde det muligt at sætte dem fast på et søm med et stort sømhoved.

På den måde var popkongen hægtet fast og kunne dermed læne sig frem i en 45 graders vinkel. Du kan læse hele rapporten fra de indiske eksperter her.

Fans har forsøgt at efterligne popkongen

Michael Jackson har angiveligt ladet sig inspirere af astronauter, der har brugt samme teknik i deres træning.

– Adskillige fans har forsøgt at lave det svære trick, og vi har alle fejlet. Risikoen for, at man skader eksempelvis sine ankler er alt for stor, påpeger Manjul Tripathi.

Flere steder på nettet er der udførlige tegninger over samt billeder af de særlige sko. Blandt andet på dette site.

Michael Jackson døde den 25. juni 2009. Han står blandt andet bag det mest solgte album nogensinde – Thriller fra 1982.

Powered by Labrador CMS