Må holde jul på hospitalet

Pelés jul vil blive holdt på et hospitalet. Den 82-åriges tilstand er for dårlig til, at han kan komme hjem

Udgivet Opdateret

Den brasilianske fodboldlegende Pelés kræftsygdom er forværret, og hans familie siger onsdag aften, at han vil forblive indlagt og under behandling hen over julen.

- Vores jul derhjemme er blevet afbrudt, skriver hans datter Kely Nascimento på Instagram.

- Vi har af flere årsager sammen med lægerne besluttet, at det er bedst, at vi bliver her (på Albert Einstein-hospitalet i São Paulo, red.) med den støtte, som vores nye Einstein-familie giver os.

Har fået infektion

Den 82-årige brasilianer, som af mange regnes som den bedste fodboldspiller nogensinde, har ligget på hospitalet i den brasilianske millionby São Paulo siden november.

Han har pådraget sig en luftvejsinfektion under en behandling for tarmkræft.

Pelé regnes som en af historiens største fodboldspillere, og han er den eneste nogensinde, som har vundet VM tre gange.

Afviser at han er døende

Det gjorde han med Brasilien i henholdsvis 1958, 1962 og 1970.

For et par uger siden lød det fra flere medier, at Pelé ikke længere reagerede positivt på kemobehandlingen, og at han kun modtog lindrende behandling for kræft.

Det fik hans døtre til at afvise, at deres far var døende.

Hyldet af landsholdet

Det brasilianske landshold hyldede under VM i fodbold i Qatar den gamle legende efter en overbevisende 4-1-sejr over Sydkorea i ottendedelsfinalen.

Med Neymar i spidsen gik hele den brasilianske spilletrup ind på græsset med et stort banner med påskriften "Pelé" og et billede af fodboldlegenden.

Lykkelig over støtten

Kely Nascimento skriver på Instagram, at hun er lykkelig for støtten, som Brasilien og resten af verden viser hendes far.

- Jeres kærlighed til ham og jeres historier og bønner giver os enorm varme, for vi ved, at vi ikke står alene.

- Nu vil vi lave hospitalsstuen om til et sambastadion (bare for sjov), og vi vil endda lave caipirinhas (ikke for sjov!), skriver Kely Nascimento.

Pelés kræftsygdom er forværret, og derfor er han nødt til at blive på hospitalet julen over. (Arkivfoto).
Pelés kræftsygdom er forværret, og derfor er han nødt til at blive på hospitalet julen over. (Arkivfoto).

BLÅ BOG: Pelé

Edson Arantes do Nascimento - født 23. oktober 1940 - bedre kendt som Pelé, er en tidligere professionel fodboldspiller fra Brasilien.

Af mange er han anset som alletiders bedste fodboldspiller. Desuden er han den næstmest scorende spiller i fodbold nogensinde med 1281 mål i 1256 kampe (kun overgået af Arthur Friedenreich).

Han var brasiliansk sportsminister fra 1993-1998 og blev i 2005 udnævnt som H.C. Andersen-ambassadør af H.C. Andersen 2005 Fonden.

Som 15-årig skrev Pelé under på sin første kontrakt med Santos FC, hvor han i øvrigt spillede de næste 17 år og sikrede klubben adskillige titler.

Han var bare 16 år, da han debuterede for det brasilianske landshold i 1957. Ved VM i fodbold i 1958, scorede han både i semifinalen og finalen, hvor Brasilien, ikke overraskende, vandt. Hans far var selv en god fodboldspiller, men han blev stoppet af en skade.

Han var med til at vinde VM tre gange (1958, 1962 og 1970), den ene af kun to spillere nogensinde med tre VM-titler. (Den anden er Mário Zagallo). Han stoppede sin karriere i 1977.

I dag regnes han stadig som en af de største fodboldlegender nogensinde.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS