Luksusfælden: Har købt 130 biler

Han har købt ny bil hver anden måned gennem 23 år. Hun er sat fuldstændig udenfor økonomiske indflydelse.

Udgivet Opdateret

Det er en noget usædvanlig og nærmest bizar opgave, Luksusfældens eksperter, Louise Frost og Kenneth Hansen, står overfor, når de i tirsdag aftens afsnit besøger Jens og Lisbeth i Skive.

Her er det Jens, der enevældigt styrer økonomien. Han kontrollerer og har fuldstændig styr på Lisbeths økonomiske gøren og laden, mens hun intet aner om hans. Og selv om parrets indtjening så rigeligt burde tillade dem at spare op, har de i stedet et gennemsnitligt overforbrug på 2.800 kroner per måned.

Det skyldes ikke mindst, at Jens har et mildest talt sygeligt behov for hele tiden at købe og sælge biler. Siden han var 16 år gammel, har han ejet 130 forskellige eksemplarer. Det svarer sådan cirka til en ny bil hver anden måned gennem 23 år.

Underskud på 25.000

Når Jens vil have en bil, spørger han Lisbeth om hun vil med ud at købe den. Det vil hun aldrig, men lader sig alligevel overtale. For hvis hun ikke er der til at køre bilen hjem, lejer Jens bare en autotrailer. Han er fuldstændig ligeglad med, om hun synes, at hans nyeste bilkøb er en dårlig idé.

Lige nu har Jens en Mercedes og en Toyota holdende i garagen, og alene Mercedesen, hans kæreste eje, koster parret 6.000 kroner om måneden.

Bileventyret betyder, at de netop har haft et underskud på 25.000 kroner på budgetkontoen, og at der ikke har været råd til at betale for sønnens efterskole.

For at betale, har Lisbeth brugt af sine lommepenge, hun får 1000 kroner om ugen, og desuden sparet på alt andet.

Hemmelig opsparing

Da eksperterne går Jens på klingen omkring parrets diverseforbrug, viser det sig ovenikøbet, at han har en hemmelig opsparing i en krukke i garagen. 8.000 kroner han gemmer for Lisbeth, så han kan købe endnu en bil, når han får lyst.

Som de fleste andre har Jens og Lisbeth drømme. Men ingen fælles. Han ønsker sig en stor garage med plads til en lift og hun en sommerferie med ham og børnene samt et køkken-alrum, hvor familien kan samles.

Men skal blot et minimum af disse drømme opfyldes, og skal eksperterne kunne lægge et budget, der fremadrettet giver balance i økonomien, så kræver det nogle ofre.

Jens skal skaffe sig af med sin Mercedes og stoppe med konstant at købe og sælge biler. De skal være fælles om økonomiske og desuden skrue ned for deres alt for høje forbrug på tøj og fornøjelser.

Men vil Jens overhovedet give Lisbeth økonomisk medbestemmelse? Skaffer han sig af med sin elskede Mercedes og kan han stoppe sine evindelige bilkøb? Eller er han i virkeligheden for afhængig af både økonomisk magt og biler?

Kan de finde ud af en fælles prioritering af deres drømme? Og hvordan reagerer Lisbeth, da det kommer frem, at Jens med sin hemmelige opsparing, som det letteste i denne verden, kunne have løst problemet omkring betaling af efterskolen?

Se med tirsdag aften klokken 20 på TV3.

Powered by Labrador CMS