Lottovinder gik i uvidenhed i ugevis

Danske Spil kunde havde vinderkupon til en værdi af godt fem millioner kroner liggende i bilen i et par uger.

Udgivet Opdateret

På fredag er der en førstepræmiepulje på svimlende 570 millioner kroner på højkant i Eurojackpot. Den præmie vil unægtelig give en heldig vinder uanede muligheder. Men en andenpræmie kan nu også godt være ganske fornuftig.

Det er en mand fra fra Favrskov Kommune et glimrende bevis på. For nogle uger siden vandt han nemlig 5.293.408 millioner kroner i en delt andenpræmie i det europæiske lotteri. Manden, der er i 50´erne, fik 60 kroner tilbage i byttepenge på en tankstation, og de penge valgte han at bruge på at spille fire rækker i Eurojackpot.

Han har lige siden Lotto startede spillet en fast femugers-kupon, og hver fredag har han for vane lige at supplere med fire rækker i Eurojackpot til. Når han så får fornyet sin fem-ugers kupon, bliver Eurojackpot-kuponerne samtidig tjekket. Så der gik et par uger før han opdagede, at han var blevet millionær.

–  Det er nærmest ikke til at holde ud at tænke på, at jeg faktisk har haft kuponen liggende i solklappen på min bil så længe. I tanken er det jo smart at have dem liggende der, så man altid har dem med, når man kommer forbi en kiosk. Men nu overvejer jeg da lige, om jeg skal ændre den strategi i fremtiden. Tænk hvis jeg havde haft indbrud, og de havde fundet dem. Det havde jo ikke været til at bære, fortæller manden til Danske Spil.

Søvnløse nætter

Selv efter han havde fået kuponen tjekket, gik der nogle dage, inden han vidste, hvor meget han rent faktisk havde vundet. Kuponen bonnede nemlig kun ud med en meddelelse om, at præmien var på mere end 9.999 kroner.

– Ekspedienten sagde, at jeg havde vundet mere, end han kunne udbetale, og at jeg skulle gå ned i Danske Bank om mandagen, når de åbnede. Jeg prøvede at tjekke tekst-TV, for jeg ville jo egentlig gerne vide, om det var en eller fem millioner, jeg havde vundet. Men jeg kunne ikke finde vindertal så langt tilbage. I dag kan jeg jo godt se, at jeg bare skulle havde ringet ind til Danske Spil, men det tænkte jeg slet ikke over. Det var en lige lovlig spændende weekend, synes jeg. Jeg sov maksimum en time om natten og lå bare og spekulerede over, hvad i alverden, der var hændt mig.

Kunne slet ikke rører sig

Da manden, der ønsker at være anonym, så endelig fik at vide præmiens størrelse blev han  nærmest lammet.

– Jeg sad bare og kiggede ud i luften. Jeg kunne slet ikke reagere. Bankmanden sagde til mig: ”Der er vist for meget jyde i dig, siden du slet ikke jubler eller noget”? Men jeg tror bare, det var så svært at fatte, at jeg ikke kunne røre mig, siger han.

Mandens to børn kan hver især se frem til en stor pengegave og så vil vinderen have opdateret sit hus. Desuden er der også en gammel drøm, der skal opfyldes. Han vil nemlig på et tidspunkt rejse rundt i Europa i en autocamper.

Powered by Labrador CMS