Løkke om prins Henrik: -Alle skal kunne blive ældre i fred og ro

Statsministeren appellerer til, at offentligheden respekterer den royale families ret til privatliv.

Statsministeren appellerer til, at offentligheden respekterer den royale families ret til privatliv. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

– De seneste måneder har ikke været nemme for kongehuset. Det har gjort ondt på mig på samme måde, som jeg er sikker på, at det også har gjort ondt på alle andre, der værdsætter kongehusets virke og hele den kongelige familie.

Demens-afsløring: Ros til kongehuset

Det udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at kongehuset onsdag har oplyst, at prins Henrik lider af demens.

Opsigtsvækkende udtalelse

Sommeren har været præget af opsigtsvækkende udtalelse fra prinsen om, at han ikke vil begraves ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke.

– Dronningen har igennem hele forløbet passet sine pligter på forbilledlig vis. Det kan jeg kun have den allerstørste respekt for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ønsker at prinsen får ro

Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at den royale familier ønsker, at prinsen fremover “får den ro, som situationen påkræver”.

Statsministeren appellerer også til, at offentligheden respekterer familiens ret til privatliv.

Ugeblad: -Vi kommer til at dække prinsen anderledes

– Ikke mindst i respekt for den indsats Prins Henrik igennem årtier har ydet for vores land, siger Lars Løkke Rasmussen.

– Alle skal have lov til at blive ældre i fred og ro – også selv om man tilhører kongefamilien, tilføjer han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS