Løkke får kritik: Konen tiggede om gratis billetter

Lars Løkke Rasmussens hustru, Sólrun, benyttede Statsministeriet til at skaffe eftertragtede billetter til eksklusiv Rasmus Seebach-koncert.

Udgivet Opdateret

Det er en god idé at være gift med landets statsminister, hvis man vil skaffe eksklusive billetter til en lukket koncert med pop-ikonet Rasmus Seebach.

Lars Løkke Rasmussens hustru, Sólrun, er et levende eksempel på dette.

Ekstra Bladet har modtaget en aktindsigt, der viser, at Sólrun Løkke Rasmussen i december sidste år rettede henvendelse direkte til Statsministeriet for at sikre de eftertragtede koncertbilletter til parrets tre børn.

I første omgang var koncert-invitationen fra direktøren hos mediegiganten Bauer Media ellers kun stilet til Lars Løkke Rasmussen med ledsager.

I strid med reglerne

At statsministeren på den måde kom til gratis koncert med sin hustru og børn er direkte i strid med reglerne, lyder det fra Bente Hagelund, ekstern lektor i offentlig ret på Københavns Universitet og rektor på Folkeuniversitetet i København.

Hun forklarer, at der gælder de samme regler for Lars Løkke Rasmussen som for alle andre offentligt ansatte.

– Det er helt oplagt, at en offentligt ansat ikke kan modtage en gave i form af en eksklusiv koncertbillet. Det bliver ikke bedre af, at der også gives fire ekstra billetter til den ansattes familie, og det gør ingen forskel, at der i denne sag er tale om landets statsminister. Det gør det nærmest værre, fortæller Bente Hagelund til Ekstra Bladet.

Det var på selve dagen for Rasmus Seebach-koncerten, at Sólrun Løkke Rasmussen skaffede de ekstra billetter til parrets børn.

Rettede henvendelse til Løkkes sekretær

Om morgenen 21. december 2017 skrev hun en mail direkte til sin mands sekretær i Statsministeriet:

– Er der bestilt billetter til dette Seebach-arrangement? Er det muligt at få billetter til børnene?

Et par timer senere kunne sekretæren meddele Sólrun:

– Jeg har skaffet tre ekstra billetter til i aften. Alle billetterne ligger i indgangen.

Dermed endte hele familien Løkke Rasmussen til intim-koncerten på spillestedet Lille Vega i København sammen med omkring 450 andre særligt indbudte gæster.

Billetterne til den pågældende koncert var ikke i offentligt salg.

I Statsministeriets såkaldte åbenhedsordning står Rasmus Seebach-koncerten oplistet under ’arrangementer af officiel repræsentativ karakter’.

Lars Løkke Rasmussen gav imidlertid ikke indtryk af at være udsendt i embeds medfør, da han lagde en video fra koncerten op på sin Instagram-profil:

– Dejligt at få slappet lidt af efter nogle intensive uger, konstaterede Løkke i en kommentar til videoen.

Professor retter kritik mod Lars Løkke

At familien Løkke Rasmussen på den måde skaffede sig adgang til en intim-koncert, der blev beskrevet, som om den var ’af officiel repræsentativ karakter’, møder kritik fra Anders Drejer, professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet:

– Hvis han mener, at han er private Lars der, hvorfor er det så Statsministeriet, der har skaffet billetter til hans børn, spørger han.

– Når han får en officiel invitation til Statsministeriet, så er det jo for, at han som minister skal kaste glans over et arrangement. Når man så lægger en video ud, hvor han åbenlyst skriver, at det er ’ferie’ for ham, så gør han jo grin både med dem, der arrangerer, og med vælgerne, mener Anders Drejer i følge Ekstra Bladet.

– Der er ikke meget repræsentativt over det her. Der er tale om en statsminister, hvis kone udnytter sin position til at skaffe børnene gratis koncertbilletter, siger han til avisen.

Statsministeriet svarer på kritik

Ekstra Bladet har stillet en række spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen, blandt andet om forvaltningsekspertens kritik af, at koncerten er i strid med reglerne, og om det er kutyme at skaffe ekstra billetter på den måde.

Statsministeriet svarer i en mail:

– Statsministeriet kan oplyse, at offentliggørelse af oplysninger om ministres repræsentative aktiviteter sker i overensstemmelse med retningslinjerne i åbenhedsordningen, som blev indført i 2009 på baggrund af en bred politisk aftale. I den politiske aftale og i vejledningen, der knytter sig til den, nævnes blandt andet koncerter, fodboldkampe og biografpremierer som eksempler på arrangementer, der skal offentliggøres som arrangementer af officiel repræsentativ karakter.

– Det er således forudsat i den politiske aftale og i de retningslinjer, der knytter sig til åbenhedsordningen, at det er en naturlig del af en ministers virke at deltage i denne type arrangementer. Og det er således også inden for reglerne, når ministre deltager i sådanne arrangementer.

Sólrun Løkke Rasmussen har ikke svaret på Ekstra Bladets mail.

Kilde: Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS