Løkke: -Det var en vanvittig idé

Tidligere statsminister Lars Løkke er en del af besætningen i 'Over Atlanten'. Det er kendiskokken Umut Sakarya også. Snart kan man følge deres tur på skærmen

Man kan se tidligere statsminister stå ved roret, når realityprogrammet ‘Over Atlanten’ ruller over skærmen. Foto: Discovery Networks Danmark
Udgivet Opdateret

Tidligere statsminister og forhenværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen kan nu også kaldes realitydeltager. I selskab med fem andre kendte danskere stævner han ud fra Lanzarote med kurs mod Caribien.

Man kan snart opleve hans realitytur i programmet ‘Over Atlanten’.

De andre besætningsmedlemmer er tv-vært Felix Smith, tidligere elitesvømmer Sarah Bro, kok Umut Sakarya, kageconnaisseur Ditte Julie Jensen og skuespiller Johannes Nymark.

Trængte til pause efter turbulent tid

Men det krævede en hel del overvejelser, før Lars Løkke takkede ja til at hoppe med om bord.

– Jeg synes også i begyndelsen, at det var en vanvittig idé, siger han til hustruen Sólrun i programmet.

Derfor søgte eks-statsministeren råd og erfaringer fra tv-vært Anders Lund Madsen, der deltog i forrige sæson af “Over Atlanten”.

Efter en turbulent tid siden Løkke trak sig som formand for Venstre i sommeren 2019, har han trængt til en pause, fortæller han videre i programmet.

– Det har været et år, hvor jeg har haft super travlt, men omvendt ikke har haft mulighed for rigtigt at reflektere og tænke dybt over min nye livssituation.

– Jeg glæder mig til at få en eller anden form for pause og glemme alt andet end det her, lyder det fra den garvede politiker.

Umut kokkererer i kabyssen

Kendiskokken Umut Sakarya var med om bord på sejlskibet for at sørge for, at de i alt 16 mand – de kendte såvel som kaptajn Jesper Bank og makkeren Martin Kirketerp, tv-holdet og de øvrige professionelle besætningsmedlemmer – fik noget indenbords.

Han skulle sikre, at der var nok mad til de tre uger, turen varede.

Og det var en udfordring for ham at kokkerere i sejlskibets kabys, når man er vant til et professionelt restaurantkøkken.

– Det var en pissefed prøve for mig, for det krævede virkelig et stort stykke planlægningsarbejde, fortæller Umut Sakarya i pressemeddelelsen.

– Min mission var at lindre afsavn og smerte en smule ved at sørge for, at deltagerne fik masser af god mad, der kunne minde dem om Danmark, og det synes jeg da lykkedes, lyder det fra ham.

Nogle af kendisserne bliver udfordrede

Den tidligere OL-guldvinder Jesper Bank er kaptajn på sejlskibet, og han er begejstret over sæsonens besætning.

– Helt overordnet var vi begunstiget af et overvejende positivt cast. For nogens vedkommende blev de dog voldsomt udfordret på tålmodigheden.

– Selv kan jeg jo ikke være vågen i alle døgnets timer, så jeg glæder mig mest til at se, hvor meget musene spiller på bordet om natten, siger han i pressemeddelelsen.

“Over Atlanten” får premiere på discovery+ og Kanal 5 søndag den 11. april og sendes de følgende syv søndage.

Strabadserne kan ses fra søndag den 11. april på Kanal 5 og discovery+, hvor programmet får premiere.

Powered by Labrador CMS