Livets sejre står stærkt hos Vild med dans-deltagere

Tidligere Vild med dans-deltagere fortæller her om deres største sejr - både professionelt og personligt.

Udgivet Opdateret

Uanset hvordan livet udfolder sig, kommer vi alle til at opleve at skulle kæmpe nogle kampe, og når disse kampe ender i en sejr, er det ofte mindeværdigt.

Fredag aften kommer flere tidligere Vild med dans-deltagere tilbage til studiet for at hjælpe med at samle penge ind til TV2’s kampagne, Knæk Cancer.

Birthe Kjær blev ramt af blodprop

En af dem er sangerinden Birthe Kjær, der deltog i Vild med dans i 2005.

Hendes største sejr var, da hun i 2005 blev ramt af en blodprop i hjertet.

– Det er jo fantastisk livsbekræftende, at man er blevet konfronteret med sin egen dødelighed.

– Når man så bliver rask igen er der en dyb taknemmelighed der findes, hver eneste dag, lyder det fra den folkekære sangerinde.

Også dette års Vild med dans-deltager, Kirsten Siggaard, kan nikke genkendende til at være glad for tilværelsen efter en kamp mod sygdom.

– Jeg er så glad for, at dansen her har givet mig bedre fysisk form, hvor jeg jo kunne være endt med at være krøbling på grund af min ryg, kommer det fra Grand Prix-legenden, der dannede par med den professionelle danser Thomas Evers-Poulsen i dette års Vild med dans.

Julie Berthelsen mindes hendes største sejr

Sangerinden Julie Berthelsen, der sidste uge sagde farvel til dette års Vild med dans, har ikke selv oplevet alvorlig sygdom, derfor kommer hendes største sejr som en del af hendes karriere.

– Da jeg vandt All-Stars, der var en sangkonkurrence på TV2, var det virkelig en kæmpe sejr.

– Vi kunne donere 250.000 kroner til børnene på Grønland. Det var et adrenalinsus uden lige, siger “Every Little Part of Me”-sangerinden om sejren i konkurrencen.

Svømmeren Lotte Friis, der deltog i Vild med dans i 2009, udpeger to af hendes mange medaljer, som den største sejr i hendes liv.

– Min OL-bronze i 2008 og mit verdensmesterskab i 2009. Det var jo slet ikke meningen, at jeg skulle vinde dengang, fortæller svømmepigen med et smil.

Fredag aften samler Vild med dans ind til Kræftens Bekæmpelse i håb om, at flere danskere kommer til at sejre over kræft.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS