Legendarisk nisse stopper: – Jeg kan jo ikke blive ved i evigheder

Hvis du elsker tonerne af jul med Pyrus, der giver den gas på Rigsarkivet, så skal du måske vænne dig til en tilværelse uden.

Skuespilleren Jan Linnebjerg, bedre kendt som Pyrus, optræder i Ballerupcenteret. Jan fortæller, at det godt kan frustrere ham, at han sidder fast i sin gamle karakter som nisse og har svært ved at få nye roller. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis du har villet have gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den – ja, så må du snart se dig om efter noget andet end den cool jul med Pyrus. Manden, der i snart et kvart århundrede, har lagt stemme og krop til den frække og kække nisse, Jan Linnebjerg, trækker nemlig stikket.

Hvert år har Jan Linnebjerg rejst land og rige rundt i storcentre og gågader som nissen, der gang på gang har hygget sig på Rigsarkivet med Gyldengrød og Kandis. Men nu er det altså snart fortid afslører Jan Linnebjerg i Se og Hør.

– Jeg har levet fedt med ham og af ham. Jeg har skabt mig et liv, men jeg kan jo heller ikke blive ved i evigheder, siger han til ugebladet.

En karrieredræber?

Nogle gange hører man historier om, at skuespillere kan blive så forbundet med én bestemt rolle, at de aldrig kan komme ud af den. For Jan Linnebjerg har det måske været tilfældet, hvis man skal tro hovedpersonen selv.

Han forklarer i interviewet med Se og Hør, at han flere gange i sin karriere har siddet og set TV-serier, hvor han har tænkt – at han sagtens kunne have spillet en rolle i den serie. Og kigger man på skuespiller CV’et, så kan man godt mistænke, at rollen som Pyrus har været en rolle, der har defineret karrieren for Jan Linnebjerg.

Han har i hvert fald optrådt i fire julekalendere i rollen som Pyrus, mens han i Mikkel og Guldkortet spillede rollen som Palle. Men derudover har det været småt med rolle for Jan Linnebjerg, der også for nyligt har erkendt, at han er alkoholiker.

Powered by Labrador CMS