Lars Mikkelsen: -Herrens veje-rolle har styrket min tro

Skuespilleren, der er aktuel som præst i "Herrens veje", har ofte diskussioner om tro med sig selv.

Lars Mikkelsen er aktuel i “Herrens veje”. Foto: Tine Harden/DR.
Udgivet Opdateret

Søndag løb tredje afsnit af DR-serien “Herrens veje” over skærmen.

I rollen som præsten Johannes Krogh har skuespiller Lars Mikkelsen i den grad fået udfordret sine personlige holdninger til emner som religion og tro.

– Mit eget forhold til religion er lige så diffust, som det er for de fleste mennesker, tror jeg. Men jeg hælder mere end nogensinde før mod at tro også i kraft af min rolle i “Herrens veje”, siger Lars Mikkelsen.

Han er opdraget i den protestantiske tro og var kordreng som barn, selv om religion ikke som sådan spillede en større rolle i barndomshjemmet.

Men for Lars Mikkelsen har hans syn på tro været et tilbagevendende emne, som han blandt andet i kraft af sit fag har brugt meget tankevirksomhed på.

– Gennem livet er det noget, jeg har diskuteret ofte med mig selv, også i kraft af de figurer jeg har spillet, og hvad det har betydet i deres liv, især hvis de har været biografiske. Og så tror jeg, at det eksistentielle er meget til stede i mit fag, hvis man lige som mig stiller spørgsmål til alt, siger Lars Mikkelsen.

Diskussion om tro er blevet vigtigere

For ham er diskussionen om tro også blevet vigtigere med alderen.

– Der er en ubekymrethed, når man er ung, hvor man slet ikke beskæftiger sig med de tanker. Men efterhånden som man bliver ældre og ser, at folk dør eller bliver syge og får livskriser, så opdager man, at der er behov for en eksistenssamtale i sin nære kreds konstant.

– Det kalder jo på spørgsmålet om, om man tror eller ej. Jeg har brug for at tale med mig selv om det – tror jeg, eller tror jeg ikke?, siger han.

“Herrens veje” bliver sendt hver søndag på DR1.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS