Landskendt familie afslører: TV-hold reddede vores ægteskab

Det kan være svært nok at få børn, men at opdrage dem for rullende kameraer foran hele Danmark er en anden ting. Som så mange andre familier kæmpede familien Josefsen for at bevare ægteskabet.

Hele Danmark er på fornavn Emma og hendes familie fra “Årgang 0”. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Siden år 2000 har familien Josefsen været en af Danmarks mest kendte familier, men den populære ‘Årgang 0’-familie med datteren Emma har haft det svært.

Lene og Poul-Erik forklarer nu, at familien var ved at gå op i limningen. For otte eller ni år siden var de to forældre tæt på at lade sig skille.

– Vi glemte at tale sammen. For mit vedkommende lå der hele tiden den der irritation. Hvorfor gør han aldrig noget? Hvorfor siger han ikke noget? Men jeg sagde heller ikke selv til ham, hvad det var, jeg forventede, fortæller Lene Josefsen til TV2.dk.

Og det var så konkret, at forældrene allerede var begyndt at aftale, hvordan en hverdag hver for sig kunne se ud, når man kun havde én bil. Lene og Poul-Erik Josefsen følte begge, at de mistede intimiteten i forholdet, da de fik børn og det fyldte det meste af deres dag.

TV-kanal til undsætning

Men TV 2 lagde mærke til, at forholdet knirkede. Og det fik tilrettelæggeren på programmet Anne Hjort til at tage fat i familien. Det venlige skub fik familien til at tage mange snakke omkring deres problemer i parforholdet.

Mange af snakkene blev optaget af TV 2, men de er altså aldrig blevet vist til offentligheden. TV 2 stillede endvidere en psykolog til rådighed, da problemerne var flest, så familien ikke skulle gå i opløsning.

Lene og Poul-Erik fortæller samtidig, at det var rart, at TV 2 tog hånd om dem, da de havde problemer. Det var særligt det nære forhold til tilrettelæggerne, som gjorde, at familien tog imod hjælpen. Forholdet til produktionsholdet er så nært, at de har været med til fødselsdage selv efter programmet var slut også.

I samme ombæring afslører Lene og Poul-Erik, at Emma har sagt ja til at medvirke i ekstra programmer, når serien skal opsummeret, da alle deltagerne nu er fyldt 18 år – og serien skal afsluttes.

Powered by Labrador CMS