Lagde du mærke til detaljen? Ups Magrethe

Flere har bemærket, at Dronningen havde udstyret sin togkupé på en helt særligt måde, da hun kørte fra København til Kolding

Dronningen begik muligvis en lille ups’er i sidste uge, da hun kørte tog til Kolding. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er muligt, at kong Christian stod ved højen mast i røg og damp, men de forhold ønsker Hendes Majestæt også at rejse i.

Fredag delte Kongehuset et billede på Instagram, hvor dronning Magrethe og prinsesse Benedikte kører i deres egen togvogn, som altså er udstyret, som ingen anden DSB-vogn har lov til det i dag.

Foruden kunst og møblement står et stort askebæger på bordet i salonvognen. Hoffet lovede i 2006 at dronningen ville undgå at ryge i offentligheden. Men det er dog ikke lykkedes helt. Hun er ved enkelte lejligheder set med en smøg i hånden.

Ikke tilladt

Siden rygeforbuddet i 2007 har det ikke været tilladt at ryge indendørs på offentlige steder. Og det galt også DSB’s tog, hvor ryger kupeerne blev afskaffet samme år. I 2014 kom turen så til stationerne, som siden har været røgfri.

Konklusionen må dog lyde, at hvis du har din egen salonvogn med, så er det tilladt at ryge på skinnerne hos DSB.

Årsagen til at dronningen og prinsessen begav sig mod Kolding i tog, var fordi dronningen skulle indvie udstillingen af sine personlige broderier på Koldinghus. Her tog Bendikte også med, da hun er æresprotektor for Koldinghus.

Kongernes Samling har siden årsskiftet stået for driften af Koldinghus, ligesom den står for driften af Rosenborg og Amalienborg.

Powered by Labrador CMS