Kronprinsesse påbegynder militær uddannelse

Prinsesse Elisabeth, der er arving til den belgiske trone, starter på Royal Military Academy til efteråret.

Udgivet Opdateret

Prinsesse Elisabeth af Belgien er i fuld gang med at forberede sig til sin kommende rolle som Belgiens dronning. I den forbindelse ønsker hun blandt andet en militær uddannelse. Derfor begynder hun på Royal Military Academy i Bruxelles til efteråret.

Artiklen fortsætter under videoen

Hun går dermed i sin fars fodspor. Kong Philippe blev uddannet samme sted i årene fra 1978 til 1981, skriver People.

Nyheden blev bragt på kongefamiliens Twitter-profil onsdag, efter kronprinsessen nu har færdiggjort et to år langt studie på UWC Atlantic College i Wales.

“Næsten klar til Royal Military School,” står der blandt andet i opslaget, hvoraf det også fremgår, at første dag på akademiet bliver 31. august.

Royal Military Academy uddanner officerer i de fire grene i det belgiske forsvar: Hær, luftvåben, flåde og medicin. Optagelseskravene er strenge og inkluderer prøver i blandt andet matematik, fransk og hollandsk samt fysiske prøver og en psykologisk evaluering.

Kronprinsesse Elisabeth er kendt som en ivrig sportsudøver. Hun spiller blandt andet tennis, står på ski og er også dykker. Hun er også ganske ferm på klaver ligesom hun nyder at lave mad.

Det frivillige arbejde indenfor en række sociale område lægger hende også på sinde. Det nyder blandt andet ældre, hjemløse, mennesker med handicap og børn med indlæringsvanskeligheder godt af.

Prinsesse Elisabeths kunne fejre 18-års fødselsdag den 25. oktober 2019 år og er dermed nu gammel nok til at tage over efter sine forældre, kong Philippe og dronning Mathilde, såfremt det af en eller anden årsag skulle blive aktuelt.

Powered by Labrador CMS