Kronprinsesse i trøjen

Victoria er gået i gang med et militært uddannelses-program, der strækker sig over det meste af 2022

Militær uddannelse er slet ikke fremmed for Sveriges kommende dronning. Billedet er er fra en øvelse, kronprinsessen deltog i tilbage i 2003.
Militær uddannelse er slet ikke fremmed for Sveriges kommende dronning. Billedet er er fra en øvelse, kronprinsessen deltog i tilbage i 2003.
Udgivet Opdateret

Svenske kronprinsesse Victoria skal klædes på med 'viden og forståelse for forsvarets opgaver og aktiviteter på strategisk, operativt og højere taktisk niveau.

I den forbindelse påbegyndte hun mandag et uddannelsesforløb, der strækker sig over det meste af 2022, meddeler kongehuset.

I forsvarets hovedkvarter

Første uddannelsesdag foregik i forsvarets hovedkvarter, hvor kronprinsessen deltog i militærstrategisk stabsorientering. 

Herefter fulgte træning og oplæg i blandt andet ledelse af forsvaret, verdenssituationen, forsvarspolitiske emner og styrelsens opgaver og formål.  

I løbet af foråret vil uddannelses-programmet i første omgang indeholde en række en-dags lektioner i forsvarets hovedkvarter. 

På et højere taktisk niveau

Herefter følger deltagelse i det såkaldte Solbacka-kursus, der af en uges varighed, og som primært henvender sig til ledende medarbejdere i myndigheder, kommuner og erhvervslivet. 

Senere på efteråret følger deltagelse i en militærstrategisk og operativ kommandoøvelse samt træning vedrørende et højere taktisk kommando-niveau. 

Powered by Labrador CMS