Kronprinsen klar til at køre på den store klinge

Onsdag tog Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med kronprins Frederik imod Tour de France-chef Christian Prudhomme, der sagtens kan forestille sig København som startby.

Tour de France starter i Danmark. Det kan blive virkeligheden inden for få år, hvis det står til statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprins Frederik. Billedet viser dette års vinder Chris Froome. Foto: Jean-Paul Pelissier/Scanpix (Arkivfoto)
Tour de France starter i Danmark. Det kan blive virkeligheden inden for få år, hvis det står til statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprins Frederik. Billedet viser dette års vinder Chris Froome. Foto: Jean-Paul Pelissier/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Københavnerne er ikke bange for at drømme stort – og har senest luftet tanken om at en afdeling af Formel 1-karavanen skal gæste hovedstaden.

I den nok lidt mere realistiske ende af skalaen har der længe været gisninger om, hvor vidt verdens største cykelløb kunne lade starten gå i København.

Altså at Tour de France starter i Danmark.

Og måske er netop den drøm onsdag rykket en kende nærmere noget, der kan ende med at blive virkelighed.

Frokost med Frederik

Her havde Danmarks statsminister – der er erklæret cykelfan og tidligere deltager hos Team Rynkeby – inviteret direktøren for Tour de France-løbet, Christian Prudhomme – på frokost.

Og for ligesom at smide en slags joker ind i kampen, så var også kronprins Frederik – der blandt meget andet også er IOC-medlem – inviteret med.

Ifølge Jyllands-Posten var de begge optimistiske, da de kom ud fra frokostmødet.

Et helt land står bag

Ingen af de tre mødedeltagere kunne dog berette om afgørende nyt efter mødet.

– Det er første gang nogensinde i Tour de Frances historie, at der ikke bare er en hovedstad eller en stor by, der står bag et bud på en Tour de France-start, fortæller Christian Prudhomme.

Han hæftede sig således ved, at det er hele Danmark, der har lagt billet ind.

Prolog plus to etaper

– Jeg vil snart komme tilbage til Danmark og København igen. Jo mere vi snakker sammen jo tættere på kommer vi, sagde Christian Prudhomme ifølge avisen.

Det danske bud på tre etaper består af en prolog i København, en etape fra Roskilde til Odense og en anden etape fra Vejle til Sønderborg.

Sidstnævnte rute vil givetvis rumme den fra PostDanmark Rundt så kendte “konge-etape” på Vejles mest stejle stigning.

Rose den danske mentalitet

Ifølge Lars Løkke Rasmussen kunne det være realistisk at gå efter løbet i 2020 eller 2021.

Christian Prudhomme benyttede lejligheden til at rose den danske mentalitet i forhold til cykling:

– København er et eksempel for os. I er 20 til 30 år foran os i forhold til at cykle hver dag. Det er altid vigtigt at styrke båndet mellem hverdagscykling og mestrenes cykling. understregede Christian Prudhomme.

Han er i København i forbindelse med den årlige generalforsamling i AIOCC – den internationale organisation for arrangører af crossløb.

Powered by Labrador CMS