Kronprins Frederik overtager vigtigt job fra far

Prins Henrik var protektor for Danish–Chinese Business Forum fra 2006 indtil sin død. Nu overtager kronprinsen det vigtige hverv.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vil støtte de danske mejeriprodukter og Arlas aktiviteter i Kina. KLIK VIDERE OG SE KRONPRINSENS MANGE SPÆNDENDE BESØG TIL KINA. Foto: Scanpix
Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vil støtte de danske mejeriprodukter og Arlas aktiviteter i Kina. KLIK VIDERE OG SE KRONPRINSENS MANGE SPÆNDENDE BESØG TIL KINA. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Kronprins Frederik bliver ved med at få tillagt nye opgaver – og som Danmarks kronprins er dette forventeligt, men denne gang har han overtaget et særligt ærefuldt hverv, som prins Henrik før ham bestred.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det er nemlig kommet frem, at kronprins Frederik er blevet protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, der understøtter danske virksomheder, vidensinstitutioner, kommuner og regioners handel og engagement i og med Kina.

Danish-Chinese Business Forum er en uafhængig, non-profit, netværksforening for virksomheder med henblik på tværgående forretning. Danish-Chinese Business Forum har 130 medlemmer bestående af primært virksomheder, men også offentlige organisationer som vidensinstitutioner, kommuner og regioner. Det er en netværksforening, der har til formål at skabe vidensdeling med deres medlemmer.

Vækker begejstring

Formanden for Danish-Chinese Business Forum, Tom Behrens-Sørensen, er meget begejstret over denne nyhed og roser Frederiks arbejde og engagement.

– Med afsæt i Kronprinsens arbejde og engagement for dansk erhvervsliv og danske styrkepositioner i international sammenhæng er vi glade for, at Kronprinsen kan være med til at skabe opmærksomhed om handelskammerets arbejde for danske virksomheder hos kammerets kinesiske partnere i både kinesisk erhvervsliv og i det officielle Kina, siger Tom Behrens-Sørensen til Billed-Bladet.

Det er en lang række af sværvægtere indenfor dansk industri, der er en del af netværket i Danish-Chinese Business Forum – blandt de mange medlemmer kan blandt andet nævnes A.P. Møller Mærsk, Bestseller, Carlsberg, Danfoss, Ecco, Lego, Arla og Vestas.

Prins Henrik var protektor for Danish–Chinese Business Forum fra 2006 indtil sin død.

Powered by Labrador CMS