Krigsveteraner, prinser og megastjerner: Derfor er denne begivenhed på alles læber for tiden

I oktober løber Invictus Games 2018 af stablen i Sydney i Australien. Rigtig mange prominente gæster har annonceret, at de vil besøge legene - blandt andre prins Harry, David Beckham og danske kronprins Frederik. Her kan du læse mere om legene.

Udgivet Opdateret

Det kommer helt sikkert ikke til at gå stille af, når Invictus Games 2018 går igang til oktober i Sydney, Australien.

Invictus Games er en international sportsbegivenhed for sårede, skadede eller syge militærfolk. Legene er både for nuværende soldater og krigsveteraner ifølge Invictus Games’ officielle hjemmeside.

Formålet med legene er at sætte fokus på krigsveteraners forhold.

Legene udnytter sportens kraft til at inspirere fremgang, hjælpe med rehabilitering og generere en bredere forståelse og respekt for dem, der tjener deres land. Invictus Games handler om meget mere end bare sport – det fanger hjerter, udfordrer sindet og ændrer liv,” står der blandt andet på Invictus Games’ officielle hjemmeside.

Det er den britiske prins Harry, der er manden bag legene, som han angiveligt har fået inspiration til fra et lignende event i USA, der bærer navnet Warrior Games.

Legene har tidligere været afholdt i London, Orlando og Toronto i henholdsvis 2014, 2016 og 2017.

Invictus Games 2018: Stjernestøv på programmet

En af grundene til, at Invictus Games 2018 har opnået stor international omtale, er helt sikkert, at rigtig mange kendte og kongelige offentligt støtter op om legene.

Blandt andre er verdensstjernen David Beckham udpeget som ambassadør for legene – og det rygtes også, at danske kronprins Frederik bliver blandt de besøgende ved Invictus Games 2018 i Sydney, der foregår fra den 20. til den 27. oktober.

Derudover er grundlægger prins Harry utvivlsomt et stort trækplaster i sig selv.

Det er også nærliggende at tro, at hans nybagte hustru Meghan Markle vil slå et smut forbi Sydney, mens Invictus Games 2018 står på.

Her kan du desuden læse om den danske krigsveteran Maurice Manuel, der ved Invictus Games 2017 i Toronto mødte prins Harry personligt – og endda fik taget et helt specielt billede med den britiske prins.

Danske Maurice har et helt særligt forhold til prins Harry

Powered by Labrador CMS