Kongelige søskende rykker til udlandet

Kronprinsparrets fire børn skal undervises på en international skole i Schweiz. Deres mor rejser med dem.

Kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og kronprins Frederik. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)
Udgivet Opdateret

Fra begyndelsen af det nye år skal kronprinsparrets fire børn i en periode tilbringe hverdagene på en international skole i Schweiz.

Mandag den 6. januar 2020 begynder prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine således i et 12 uger langt skoleophold på Lemania-Verbier International School i Verbier i det sydvestlige Schweiz.

Artiklen fortsætter under videoen

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Allerede i oktober kom det frem, at kronprins Frederik og kronprinsesse Marys børn i en periode i det nye skulle gå i skole i Schweiz.

Men nu er datoen for børnenes skolestart altså fastlagt.

Når skoleopholdet er afsluttet, vil de fire søskende fortsætte deres skolegang i deres klasser på Tranegårdsskolen i Gentofte.

Mary tager med

Kronprinsesse Mary vil primært opholde sig i Schweiz, mens 14-årige prins Christian, 12-årige prinsesse Isabella, og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, der fylder 9 år i januar, går på den internationale skole.

Derfor vil Marys officielle aktiviteter i Danmark være færre end normalt. Når der er mulighed for det, vil kronprins Frederik slutte sig til sin familie.

Med skoleopholdet ønsker kronprinsparret at give deres børn mulighed for “en fælles oplevelse i et internationalt miljø”, har kongehuset tidligere oplyst.

Frederik og Joachim har også gjort det

Også kronprins Frederik har gået i skole i udlandet som barn.

Fra 1982 til 1983 var han kostskoleelev på École des Roches i Frankrig. Her havde han selskab af sin lillebror, prins Joachim.

Prins Joachim og prinsesse Marie er i øjeblikket bosat i Paris, hvor prinsen tager en lederuddannelse i det franske militær.

I den forbindelse går parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, på en skole i den franske hovedstad.

De to prinser – kronprins Frederik og prins Joachim – og deres hustruer, børn samt dronning Margrethe har netop været samlet på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor de har fejret jul sammen.

Powered by Labrador CMS