Kongehusets julekalender er årets store eventyr

Den royale julekalender, hvor man kommer med bag facaden hos kongehuset og samtidig bliver klogere, hitter på Instagram.

Udgivet Opdateret

Gennem årene har kongehuset ofte prøvet noget nyt for at komme tættere på de mange danskere, der interesserer sig for den royale familie. I de senere år har en af de mange tiltag været en julekalender, hvor der hver dag i december bliver delt minder ud fra det royale liv gennem årene.

Artiklen fortsætter under videoen.

– Årets sidste måned har taget sin begyndelse, og samtidig starter en lang nedtælling til juleaften. På Hendes Majestæt Dronningens modtagelsesværelse på Amalienborg bladres de sidste sider i årets kalender, og Majestæten kommer i tanke om, at nissefamilien her den 1. december skal findes frem fra skuffen, skriver Kongehuset på Instagram i den allerførste låge.

Men i år er alt ikke helt, som det plejer at være i det royale nisseeventyr. Fordi den ensomme nissedreng ligger helt alene og familien er væk – i stedet ligger der blot et kort ved siden af nissen. Kortet hedder ‘Nissernes Danmarkskort’. Og det er altså her, at dronningen tager beslutningen om, at nissen må rejse land og rige rundt for at finde sin familie.

En royal rejse

For den lille nissedreng har rejsen allerede budt på besøg steder, som de færreste danskere nogensinde kommer til at se. Blandt andet har drengen været forbi et særligt skab på Amalienborg, hvor dronningen pakker sine gaver ind – det er nemlig et skab dedikeret udelukkende til jul.

Men nissen har også været på de hemmelige gange rundt på Amalienborg, inden turen gik ned til Store Krone, der er en 61 år gammel Rolls Royce, som holder parkeret i dronningens garageanlæg. Med en tophastighed på 190 km/t og en accelerationstid på 12,9 sekunder kan man godt fornemme, at det er en ældre bil, men samtidig beskrives den som flagskibet i kongehusets bilpark.

Om nissen finder sin familie på et af de royale slotte, hvor der før i tiden er blevet holdt jul må tiden vise, men på kongehusets Instragram-profil kan man hver dag følge eventyret, der gerne skulle ende med en lykkelig jul.

Powered by Labrador CMS