Kongehuset deler video af særlig tradition

Når der modtages nye ambassadører i Sverige, så bliver det gjort med særlig pomp og pragt.

Kong Carl Gustaf åbner op for et af de mest traditionsrige ritualer i det svenske kongehus. Foto: REUTERS/Jessica Gow/TT News Agency/Scanpix
Udgivet Opdateret

I Sverige har man en lang tradition for, at de kongelige kareter bliver fundet frem, når kongen holder audiens for at modtage nye ambassadører.

Artiklen fortsætter under videoen.

Til audiens vil de nye ambassadører aflevere et særligt brev til kongen, som er en del af en gammel ceremoni, der er unik i hele verden, da den er flere hundrede år gammel.

Men hvad overraskende er, at det svenske kongehus har valgt at dele en video af dele af ceremonien, hvor man kan følge både modtagelsen af de nye ambassadører og se tronsalen i det svenske kongehus.

Det er dog ikke alt, som man får lov at se, men det er tydeligt, at det er meget ærefuld og traditionsbundet ceremoni, som har aktiveret store dele af det svenske kongehus.

I Instagram-opslaget herunder kan I se, hvordan det svenske kongehus modtager nye ambassadører.

Tradition i Danmark lige så

Hver evig eneste dansker møder hvert år stakkevis af indtryk, men for dronning Margrethe er det at møde mennesker nogle gange forbundet med noget helt særligt.

Dronningen tager nemlig af og til ambassadører, der hver især repræsenterer sit hjemland i Danmark. Og hver gang en ny ambassadør bliver valgt, så skal de til en gangske speciel seance hos dronningen. Det specielle møde kan kun ske tre steder i Danmark: Christiansborg Slot, Fredensborg Slot eller Amalienborg.

En ny ambassadør vil blive ledsaget af en kammerherrer og de vil blive kørt til slottet i karet. Under modtagelsen vil ambassadøren afleverer nogle ganske unikke papirer til dronningen. Papirerne er såkaldte akkreditiver, der i princippet er en fuldmagt fra hjemlandets statsoverhoved til dronningen. Det er først efter, at papirerne er afleveret, at ambassadøren kan begynde at udføre sit arbejde i Danmark.

Det kan godt være, at du ikke er klar over det. Men der er massevis af lande, der har en ambassade i Danmark – og det er måske endda fra lande, som du slet ikke regnede med – og fra alle verdens kontinenter.

Powered by Labrador CMS