Kollapser på banen

Basketball-spilleren Keyontae Johnson kollapsede på banen ved en kamp i weekenden.

Førsteårsspilleren Keyontae Johnson fra Florida University er i kritisk tilstand. Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports/Scanpix
Udgivet Opdateret

I et uhyggeligt øjeblik i weekendens basketball-lokalopgør mellem Florida University (FU) og Florida State University (FSU) vælter førsteårsspilleren Keyontae Johnson fra førstnævnte pludselig omkuld på banen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Han slår hovedet hårdt mod gulvet, viser videooptagelser fra opgøret, der blev vist på direkte tv, og er tilsyneladende bevidstløs. Han bæres fra banen på en båre, mens holdkammeraterne fra Florida Gators ser på med tårer ned ad kinderne.

Søndag lokal tid opdaterede universitetet så omverdenen på situationen. Johnson er stadig indlagt på et hospital i Tallahassee, hvor kampen blev spillet, og hans tilstand er kritisk, men stabil. Det vides ikke hvorfor, han pludselig kollapsede. Han blev tidligere på året smittet med Covid-19.

“Vi sætter stor pris på alt lægefagligt personale, der har hjulpet Keyontae. Han modtog glimrende behandling på stedet af FSU-ansatte og også på Tallahassee Memorial, som har samarbejdet med UFs sundhedsafdeling. Vi er glade for, at hans forældre kan være ved hans side”, skriver Florida i en pressemeddelelse.

På sin hjemmeside skriver Florida Gators, at flere spillere fra FSU også brød sammen i gråd, inden de alle gik ned på knæ og bad for deres modstanders velbefindende.

– Jeg så ikke, hvad der skete, men det havde en dramatisk effekt på mit hold. Det påvirkede vores spillere på en meget følelsmæssig facon, og jeg kan kun forestille mig, hvordan det var for hans holdkammerater, siger træner Leonard Hamilton fra FSU.

Keyontae Johnson havde netop serveret en bold til en scoring, hvorefter der blev kaldt timeout. Da han returnede til gulvet, faldt han pludselig om kort inden, opgøret igen skulle fløjtes i gang. Det fremgår af videooptagelser, du blandt andet kan se på Youtube.

Powered by Labrador CMS