Kender du denne danske royale tradition?

Det er en tradition, der stammer helt tilbage fra den tidligere dronning Ingrids mor.

En dansk kongelig tradition er startet af dronning Ingrids mor. Hun gav sine to døtre et guldarmbånd. Siden er det forsat. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Søren Lorenzen/Polfoto
En dansk kongelig tradition er startet af dronning Ingrids mor. Hun gav sine to døtre et guldarmbånd. Siden er det forsat. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Søren Lorenzen/Polfoto
Udgivet Opdateret

Det er danskerne bekendt, at de royale medlemmer af den danske kongefamilie har en række traditioner, som de følger – sikkert mange flere end vi har kendskab til.

En helt særlig tradition involverer pigerne i den danske kongefamilie. Traditionen blev startet af dronning Margrethes oldemor, skriver Express.

Artiklen fortsætter efter videoen

Siden er den blevet vedligeholdt af blandt andre Danmarks nuværende regent.

Et særligt guldarmbånd

Den danske kongelige slægt går over tusind år tilbage, og selv om den har udviklet sig meget over årenes løb, så er der fortsat nogle traditioner, der har hængt ved.

Én af dem startede, da dronning Ingrids mor Margaret af Connaught og hendes søster Patricia af deres forældre fik overrakt et guldarmbånd hver, som de skulle bære omkring venstre håndled.

I 1915 besluttede kronprinsesse Margareta at fortsætte traditionen, og hun gav derfor sin datter prinsesse Ingrid af Sverige et lignende armbånd af guld i fødselsdagsgave, da prinsessen fyldte fem år.

Kort tid efter ramte tragedien så familien, da prinsesse Ingrid som 10-årig mistede sin mor. Da blev guldarmbåndet noget, hun forbandt særligt med sin mor.

Gav det videre

Faktisk var armbåndet – og ikke mindst traditionen – noget som dronning Ingrid elskede så meget, at hun fortsatte den, da hendes tre døtre Margrethe, Benedikte og Anne-Marie nåede deres fem-års fødselsdag.

Siden er det for alvor blevet en fasttømret tradition i det danske kongehus. Af gode grunde har dronning Margrethe ikke haft muligheden for at begave en datter med et guldarmbånd, da hun og prinsgemalen kun fik sønner.

Alligevel har den danske regent formået at holde liv i traditionen. Hun har siden foræret sine børnebørn prinsesse Isabella, prinsesse Athena og prinsesse Josephine guldarmbånd, da de fyldte fem år.

Powered by Labrador CMS