Kate Winslet med i dansk film

Det er et stjernespækket cast, der medvirker i den amerikanske version af Bille Augusts drama Stille hjerte.

Kate Winslet spiller med i den amerikanske version af den danske Bille August-film Stille Hjerte. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Danny Moloshok
Kate Winslet spiller med i den amerikanske version af den danske Bille August-film Stille Hjerte. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Danny Moloshok
Udgivet Opdateret

Rita, Brødre, Forbrydelsen og nu også Stille hjerte.

Det er langtfra første gang, at danske serier og film er blevet genindspillet i USA, og nu er turen så kommet til Bille Augusts drama Stille hjerte fra 2014.

Artiklen fortsætter efter videoen

Filmen handler om tre generationer og især familiens to voksne døtre, som samles over en weekend for at tage afsked med deres alvorligt syge mor. Hun har besluttet at gøre en ende på sygdommen selv, før sygdommen gør det.

Men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen.

I Bille Augusts udgave spiller Danica Curcic og Paprika Steen de to døtre, mens Ghita Nørby indtager rollen som den alvorligt syge mor.

I Hollywood-udgaven spiller skuespillerinden Mia Wasikowska, kendt fra Alice i eventyrland-filmene, og den Oscar-vindende stjerneskuespillerinde Kate Winslet de to døtre, mens Susan Sarandon spiller den dødeligt syge mor.

Sam Neill overtager Morten Grunwalds rolle som morens mand.

Blackbird, som er filmens amerikanske titel, får premiere i USA den 18. september.

Det er endnu uvist, om filmen får premiere i Danmark.

Herhjemme høstede den danske version adskillige fornemme filmpriser. Blandt andet Bodil-statuetter for årets film, bedste kvindelige skuespillerinde, som gik til Danica Curcic, og for bedste mandlige birolle til Pilou Asbæk, der også medvirkede i Stille hjerte.

Se traileren til Blackbird her.

Powered by Labrador CMS