Kæmpe Kim Larsen-fan sælger en guitar med en helt særlig historie

En guitar, der er signeret af alle de fire medlemmer af Gasolin, kan nu blive din.

Udgivet Opdateret

Nicky Schmidt elsker som så mange andre danskere Kim Larsen og den musik, som den folkekære spillemand lavede. Men hvor andre kun hørte musikken, så har Kim Larsen betydet mere for Nicky Schmidt end så mange andre.

Det hele startede i 1984, hvor Nicky Schmidt fik øjnene op for Kim Larsen, da han skamhørte kassettebåndet ‘Midt om natten’. Og derfra gik Nickys liv hånd i hånd med nationalskjalden. I starten var målet at lære at spille ‘Kvinde Min’, men det må blev erstattet af et andet. Nicky ville møde manden bag sangen.

– Da jeg skulle i erhvervspraktik i ottende klasse, der indspillede jeg et 90 minutters kassettebånd til Kim Larsen. Jeg håbede, at jeg kunne få lov til at bruge tiden ved ham for at lære. Jeg ved ikke helt, hvad jeg tænkte på, da jeg sendte det kassettebånd. Det kunne jo nok ikke lade sig gøre, fortæller Nicky Schmidt til Kendte.dk.

Men en dag ændredes alt for den håbefulde Nicky – der var pludselig et håndskrevet brev i postkassen fra selveste Kim Larsen. Men desværre måtte musikeren fortælle Nicky, at han ikke kunne komme i praktik.

– Det var stort at få det her brev, selvom det var et nej. Jeg har gemt det helt ind til i dag, og jeg kan stadig huske det udenad, siger Nicky Schmidt.

Nicky Schmidt kan bryste sig af at være en af de få danskere, der har et billede sammen med Kim Larsen – faktisk har han to. Et fra Kerteminde i 1992, hvor den femtenårige dreng mødte idolet, men også et fra Skanderborg Festivalen i 2009. Du kan se billederne i galleriet øverst.

Historien om en helt særlig guitar

I løbet af årene har Nicky fået samlet en hel del historier og anekdoter, men en af de største og mest markante er en guitar, som er signeret af alle Gasolins medlemmer. Det hele startede i køkkenet på værtshuset Pepino i København, hvor Nicky fik Kim Larsen til at skrive en autograf på guitaren. Grunden til, at den store Kim Larsen-fan kunne få autograferne skyldes, at det var en periode, hvor Kim Larsen ikke solgte så mange billetter – så derfor tog han på en værtshusturne.

Men en enkelt autograf var ikke nok for Nicky – så han skrev et brev til Franz Beckerlee for at få en autograf. Men pludselig en dag var Gasolin-legenden i røret hos en 15-årig Nicky. Den unge knægt blev inviteret hjem til Franz Beckerlee, hvor han fik signeret guitaren. Men den gamle Gasolin-guitarist hjalp den unge super-fan videre: Ja, faktisk stod han til morgenmad med hele Wili Jønssons familie ganske kort tid efter, at Franz havde ringet til det tidligere Gasolin-medlem og meldt en ung fans ankomst.

Hos Jønsson var behjælpeligheden stor, selvom han sad indsvøbt i en morgenkåbe, da han skrev sin autograf på guitaren. Wili Jønsson ringede til Søren Berlev – og i løbet af en formiddag havde Nicky Schmidt fået samlet alle autograferne, som han manglede.

Guitaren har været i Nicky Schmidts besiddelse, men i otte år har den været udstillet på Brundby Rockhotel på Samsø. Og på hotellet var de endda nødt til at fjerne den udstillede guitar, når Kim Larsen gav koncert på hotellet i frygt for, at den blev stjålet. Men tidligere på året ringede Nicky til hotellet og meddelte, at nu ville han gerne have guitaren hjem.

Kim Larsens død ændrede alt

Nicky fik hængt den efterhånden berømte guitar hængt op på en væg hjemme i privaten, men efter Kim Larsen døde stod det klart for den ellers store fan, at han måtte sælge den specielle guitar. Derfor oprettede Nicky en auktion på Facebook, hvor folk kunne byde på guitaren – og det hele startede med et bud på 15.000 kroner.

– Jeg sælger den egentlig, fordi jeg ikke har hørt hans musik så meget de senere år. Men da han døde, gik op for mig, hvor meget de her sange betød for mig. Jeg har selv haft musikken lagt lidt på hylden, men nu vil jeg spille hans sange. Jeg havde egentlig solgt alle mine instrumenter fra da jeg selv spillede musik, så jeg skal have finansieret udstyr, fortæller Nicky Schmidt til Kendte.dk.

Men som superfan kan det godt være svært at vinke farvel til en ting, der er knyttet en så særlig historie til.

– Det har ikke været nogen nem beslutning. Min drøm er jo, at den kan havne et sted, hvor andre mennesker kan få glæde af at kigge på den. Jeg er ikke altid så nostalgisk anlagt, men for mig betyder postkortet egentlig mere end guitaren. Jeg ville aldrig skille mig af med postkortet. Det er et eller andet sted bare autografer, hvor brevet er personligt for mig, siger Nicky Schmidt.

Og grunden til, at Nicky pludselig skal til at spille musik igen – har selvfølgelig også noget med Kim Larsen at gøre.

– Vi vil gerne hylde ham på en eller anden måde. Vi var med til at optræde til mindeoptoget, hvor vi spillede nogle af hans sange. Men det orkester, som jeg har samlet nu, skal optræde med Kim Larsens sange, siger den glade fan og musiker.

Og bandet er allerede blevet booket til at spille i Fiskerbaren på den stort anlagte Musik I Lejet-festival næste år.

Powered by Labrador CMS