Julefeber gav Bodil Jørgensen lidt af en chance

Bodil Jørgensen har nydt at dykke ned i det mystiske og lidt uhyggelige i DR's nye julekalender, "Julefeber".

Joachim Fjelstrup, Bodil Jørgensen og Peter Frödin under fotografering af skuespillerne til DR’s julekalender ‘Julefeber’, på Det Kongelige Teaters kroneloft (hvor store dele af julekalenderen er optaget), onsdag den 4. november 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Det er bestemt ikke nyt for Bodil Jørgensen at træde ind i danskernes dagligstuer i en julekalender målrettet børn. Første gang gik hun nærmest lige fra teaterskolen til en rolle som bibliotekar i Pyrus-julekalenderen “Alletiders Nisse”.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Siden har hun haft roller i julekalenderne “Jesus og Josefine” og “Jul i Valhal”. Og i år kan hun opleves som den mystiske mormor, Rigmor, i DR’s nye julekalender, “Julefeber”. Og ifølge 59-årige Bodil Jørgensen er der en hel del at lære af hendes excentriske karakter.

– Hun er en kvinde, der har levet et langt liv, som har oplevet lidt af hvert, og som bevarer både nysgerrigheden og sin evne til at ville forandre ting, siger Bodil Jørgensen og fortsætter:

– Og vi kan jo alle sammen falde ind i en trummerum, hvor vi tror, at det ikke nytter noget. Men det nytter noget. Og det er sådan set det, hun står for.

Tager en drejning

Bodil Jørgensens karakter er mormor til de to børn i hovedrollerne, 13-årige Bjørn og hans lillesøster, Gro. Mormoren er kommet på plejehjem, fordi hun virker forvirret – og måske begyndende dement. Men tingene tager en drejning og er slet ikke, som de ser ud.

– Det har vi altid godt af at møde, mener Bodil Jørgensen.

Hun har nydt at spille rollen, fordi den både rummer det hyggelige og uhyggelige, fortæller hun.

– Det uhyggelige får man ikke sådan lov til at lege med i det daglige. Men det kunne jeg her. Der er skruet op for uhyggen, det uforventelige, det overraskende, og det, man ikke lige regner med. Og det synes jeg, er sjovt, fortæller skuespillerinden.

Hen over december kommer det mere modne publikum også til at kunne se Bodil Jørgensen i en julekalender. Hun har nemlig hovedrollen i DR’s satiriske voksenkalender, “Jul med Trines mor”. “Julefeber” kan ses fra hver dag fra den 1. til den 24. december på DR1. Dagens afsnit kan også ses på DRTV fra morgenstunden.

Powered by Labrador CMS