-Jeg ville ikke bare give op

Lørdag blev det 29-årige Michelle Olsens tur til at forlade "Den store bagedyst". I tre måneder sov hun kun fem timer hver nat for at gå på arbejde og være mor

Michelle Olsen er færdige i Den Store Bagedyst - hun røg lørdag aften ud - lige før den store finale i næste uge.
Michelle Olsen er færdige i Den Store Bagedyst - hun røg lørdag aften ud - lige før den store finale i næste uge.
Udgivet Opdateret

Der blev kamp til stregen i lørdagens afsnit af "Den Store Bagedyst", hvor deltagerne skulle udfolde deres kreative evner med blomsterkager.

Det resulterede i et exit for den 29-årige distriktschef Michelle Olsen fra Kerteminde. Hun måtte forlade Bagedysten i en tårevædet episode, hvor hun kæmpede til det sidste.

- Det var vildt svært at få styr på nerverne denne her gang. Det var med til at sætte en kæp i hjulet på mine evner, fordi der var så meget på spil, siger hun.

Finaleklar

Det betyder, at det er Nanna Georgi, Laura Aagaard Nielsen og Klaus Andersen, der i næste uge skal kæmpe om at vinde denne sæson af "Den Store Bagedyst" i finalen.

I aftenens program skulle deltagerne være kreative og skabe blomsterkager.

Der blev både til roulade og en kage inspireret af blomstermaleriet Vincent van Goghs berømte maleri "Solsikker".

Kunne ikke slippe

Galt gik det dog for Michelle Olsen under den hemmelige udfordring, hvor deltagerne fik til opgave at lave en hvid blomsterkage med kokosmousse, spejlblank glace og en smuk chokoladeblomst på toppen.

Den kokosmousse, der udgjorde toppen af kagen under glacen, blev placeret forkert i køleboksen, og silikoneformen kunne derfor ikke slippe moussen.

- Jeg lavede den fejl, at jeg ikke pakkede kagen ind i tøris, fordi jeg ikke havde arbejdet med tøris før. Jeg placerede min silikoneform oven på en plastikplade, og så var der ikke kontakt mellem tørisen og kagen, siger hun.

Brød sammen i gråd

Moussen gik i stykker, og Michelle Olsen måtte febrilsk samle kagen i en klump på midten af fadet. Hun leverede et færdigt produkt, men endte med at bryde sammen i gråd og sunde sig på gulvet.

- Jeg vil så meget hjem nu, sagde hun, mens hendes meddeltager Nanna trøstede hende.

- Det var hamrende irriterende, at jeg ikke præsterede, som jeg gerne ville. Det var dødfrusterende. Jeg blev vred over ikke at kunne få min kage ud af den form, siger Michelle Olsen om afsnittet.

I sine følelsers vold

Michelle Olsen er tit i sine følelsers vold. Det kan også mærkes i kampens hede, hvor hun selv siger, at hendes puls er på 200.

- Jeg hader silikoneforme fra Bagedysten. Jeg genlever fuldstændig helvede!, råbte hun, da kagen ikke ville lystre efter turen i køleboksen.

Oplevede noget lignende

I afsnit fire oplevede hun noget lignende, hvor en silikoneform heller ikke ville slippe hendes kage. Hun troede, det blev hendes exit, og det samme skete denne gang - i semifinalen.

- Det, der går igennem mig, er, at nu er det røget for mig. Det var min plads væk i finalen, siger Michelle Olsen.

Alligevel fortsatte hun og gav ikke op, før tiden var gået, og hun skulle træde væk fra kagen.

- Det er meget mig som person. Når noget går galt, kæmper jeg til det sidste med næb og klør, så jeg på én eller anden måde kommer i mål. Jeg ville aldrig nogensinde bare give op, siger hun.

Alvorligt syge mor

"Fightergenet" kommer af Michelle Olsens opvækst, hvor hun passede sin alvorligt syge mor. Forældrene blev skilt, da hun var lille, så der var ikke andre til at tage sig af moren, som var igennem flere kræftforløb.

- Jeg har altid passet på andre, før jeg passede på mig selv, siger Michelle Olsen.

Fightergenet kom også til udtryk under Bagedysten, hvor Michelle både passede sit job som distriktschef på fuld tid, var mor til en treårig og hustru til sin mand, Mads.

- Mine vilkår var, at jeg bagte om natten i tre måneder, indtil jeg røg ud, fordi jeg havde lovet mig selv, at de ikke skulle mærke, jeg var med i bagedysten.

Fem timers søvn

Derfor bagte hun først, når hendes søn var lagt i seng. Det gav omkring fem timers søvn hver nat.

- Det føltes som at brænde lyset i alle ender, der fandtes. Man ville gerne vinde, være bager, mor, kæreste og en god medarbejder på sin arbejdsplads.

- Størstedelen af gangene kom jeg først i seng langt over midnat. Jeg føler slet ikke, jeg sov i de tre måneder, siger hun.

Og selv om silikoneformen endte med et exit for den 29-årige fynbo, er hun ikke i tvivl: Hun ville gøre det hele igen.

- Jeg syntes lige så godt, det kunne have været mig i finalen i forhold til mit niveau i teltet. Jeg ville gerne have vist noget mere af, hvad jeg kan, siger Michelle Olsen slutteligt.

Den allersidste dyst

Mens hendes tid i kagekonkurrencen altså er ovre, kan de andre tre deltagere kalde sig for finalister. Den 27-årige ingeniør i Sundhedsteknologi Laura Aagaard Nielsen fra Aarhus blev ugens mesterbager.

I finalen i næste uge skal de tre finalister dyste for allersidste gang. De skal fremstille lækre mousser, smagfuld ganache og exceptionel pynt. Alt kan ske, før vinderen af Den Store Bagedyst 2022 kan hædres.

Det kan ses på DR1 lørdag aften klokken 20.

Powered by Labrador CMS