-Jeg er vildt stolt af det

Siden tv-vært Sofie Linde for to år siden fortalte om en ubehagelige episode, hvor hun blev udsat for sexafpresning, er mange andre kvinder stået frem

Udgivet Opdateret

Det var nok de færreste, der havde forudset, at Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Galla for to år siden ville genstarte MeToo herhjemme.

Her var Sofie Linde vært for showet og fortalte om en julefrokost på DR, hvor hun var blevet udsat for en ubehagelig episode med sexafpresning af en "stor tv-kanon".

Det fik mange andre fra både dansk politik og mediebranchen til at stemme i, og to år senere er Sofie Linde vildt stolt af det, der er sket de seneste to år.

Optimering af samfundet

Det fortalte hun ved Zulu Comedy Galla, som blev afholdt torsdag aften i Operaen i København.

- Det er jo en optimering af det samfund, vi lever i, hvis du spørger mig, siger hun.

Den første tid efter showet var dog ikke let for tv-værten. Hun blev nemlig udsat for en kritik, der blandt andet gik på, hvorfor hun ikke ville afsløre navnet på "tv-kanonen".

Pisseubehageligt

I dag beskriver Sofie Linde det selv som "pisseubehageligt", men samtidig tror hun, at kritikken af hende endte med at være vigtig for debatten.

- Det var jo netop kritikken af mig, der gjorde, at en masse kvindelige kolleger gik sammen og skrev en støtteerklæring, som var det, der i virkeligheden understregede, at sexisme fandtes, siger tv-værten.

Hun henviser til, at seks kvindelige TV 2-journalister skrev et støttebrev, som 1615 kvinder fra mediebranchen endte med at skrive under på.

Midt i hele bevægelsen har Sofie Lindes mand, tv-vært Joakim Ingversen, stået på sidelinjen. Det har både været "vildt" og "godt", fortalte han ved Zulu Comedy Galla.

- Der skete jo bare lige pludselig rigtig mange ting, som vi ikke lige havde set komme, siger han.

- Og så synes jeg bare, at jeg har verdens sejeste kone, understreger han.

Tv-vært Sofie Linde er vildt stolt over det, der er sket de seneste to år i forhold til MeToo-bølgen i Danmark, som hun for alvor genstartede med en historie fra en julefrokost på DR. Her ses hun sammen med sin mand, Joakim Ingversen, ved dette års Zulu Comedy Galla i Operaen.
Tv-vært Sofie Linde er vildt stolt over det, der er sket de seneste to år i forhold til MeToo-bølgen i Danmark, som hun for alvor genstartede med en historie fra en julefrokost på DR. Her ses hun sammen med sin mand, Joakim Ingversen, ved dette års Zulu Comedy Galla i Operaen.

Kun den anden

Ved værtstalen fortalte Sofie Linde også, at hun var den anden kvindelige vært i løbet af 14 år. Men siden dengang har der ikke stået en kvinde i spidsen for showet.

Således var det Nikolaj Stokholm, der sidste år agerede vært, mens det i år er skuespiller Lars Ranthe.

Men Sofie Linde ønsker ikke at kommentere værtsvalget.

- Noget, jeg lærte, sidste gang jeg var vært, var, hvor ubehageligt det er, når andre værter står og kommenterer på ens værtskab, så det vil jeg i virkeligheden gerne holde mig for fin til.

- Det synes jeg, at man skal snakke med TV 2 om, tilføjer hun.

Powered by Labrador CMS