Jamie Oliver forsøgte at score karrierens største job: Den kongelige familie ignorerede ham

Den kendte kok Jamie Oliver ville have lavet mad til Meghan Markles og prins Harrys bryllup.

Jamie Oliver havde store planer for det royale bryllup. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Jamie Oliver har ikke haft det let de seneste år. Den kendte TV-kok har haft problemer med at få økonomien til at hænge sammen i sin restaurantkæde, men nu afslører den kendte kok i et TV-interview, at han havde tilbudt at lave maden til prins Harrys og Meghan Markles bryllup. Men det tilbud blev ignoreret af den royale familie, påstår Jamie Oliver.

Historien kom frem den 30. december, hvor Jamie Oliver var gæst i Sunday Brunch på den engelske Channel 4. Her var han gæst med Emilia Fox, Miles Jupp og Kellie Bright – og det var her, at kokken åbnede op om historien. Snakken faldt nemlig på, hvorvidt nogle af de fire var inviteret til brylluppet – og her var svaret nej.

– Jeg skrev til dem og sagde, hvis de ville have maden ordnet, så ville jeg bringe de bedste britiske og amerikanske kokke til at stå for menuen, lød det i TV-programmet fra Jamie Oliver.

– Men jeg fik ikke et svar. Og det er den sande historie, forklarede han bagefter og tilføjede, at han ville have gjort det gratis.

Et presset 2018

For Jamie Oliver blev 2018 aldrig året, hvor der for alvor svømmede penge i kassen. Tilbage i oktober kørte historien om, at Jamie Oliver havde brugt omkring 110 millioner kroner på at få hans kæde af italienske restauranter, Jamie’s Italian, fri af konkurs. Det ville betyde, at 12 restauranter lukker og 11 huslejer skulle genforhandles.

Gælden i virksomheden var på det tidspunkt over 600 millioner kroner, hvorfor Jamie Oliver var nødt til at finde penge at spare blandt de 1.600 ansatte i koncernen. Da Jamie Oliver lavede plane med at lukke 12 restauranter, forklarede han, at kæden skulle blive en god forretning i løbet af fem år.

Powered by Labrador CMS