I dag får Frederik og Mary besøg fra Sverige

Kronprinsparret er de kommende dage værter for et officielt besøg fra nabolandet.

I 2017 var Frederik og Mary på besøg i Sverige. Nu får de gæster fra nabolandet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

I dag får Kronprinsparret, i skikkelse af Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, fint besøg fra Sverige.

Det sker, når Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel kommer til Danmark.

Besøget har været undervejs i et stykke tid, og de fire skal nå en hel del i de dage, Victoria og Daniel er i landet.

Fokus på miljø

Mandag bliver Victoria og Daniel modtaget helt officielt af den svenske ambassadør, H.E. Fredrik Jörgensen. Ambassadøren tager imod i sin residens på Sankt Annæ Plads.

Der er intet andet officielt på programmet for det de to mandag, men derfra får det danske og det svenske par noget mere at give sig til.

Tirsdag besøger Frederik, Mary, Victoria og Daniel således FN-byen i Københavns Nordhavn.

Her bliver de kongelige højheder modtaget af Grete Faremo, der er Executive Director for FN’s kontor for projektledelse, UNOPS.

Ifølge Kongehuset har besøget et tema; “innovative partnerskaber bag FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.”

Klokken 16.30 har Dansk Industri topmøde i DR Koncerthuset, hvor de to par er med, og hvor Kronprins Frederik skal uddele DI price 2019. Kronprinsesse Victoria skal holde tale, og temaet for mødet er grøn omstilling.

Dagen er ikke forbi, før det danske Kronprinspar har været forbi det svenske krigsskib HMS Nyköping, der til hverdag ligger i Karlskrona Havn. Skibet vil lægge til kaj ved Amaliehaven. Her mødes de to par klokken 19.30, og hererfter er der middag hos den svenske ambassadør, Fredrik Jörgensen, og hustru.

En aktiv onsdag

De officielle møder fortsætter onsdag, når de fire klokken 09.20 deltager i Svensk-Dansk Business Forum ved DI’s hovedsæde på Rådhuspladsen, sammen med blandt andet den svenske socialminister, Lena Hallengren, og den svenske erhvervsdelegation, der er i Danmark med Victoria og Daniel.

“Derefter besøger Deres Kongelige Højheder House of Green i samme bygning, hvor der præsenteres en række innovative løsninger for grøn omstilling. Kronprinsen er protektor for House of Green,” skriver Kongehuset.

10.30 besøger de fire innovationskonferencen Tech BBQ 2019 i Øksnehallen, og 13.30 aflægger Kronprinsesse Victoria og Kronprins Frederik besøg ved Amager Bakke, der både er et forbrændingsanlæg og en rekreativ bakke til ski, vandring og klatring.

Klokken 13.30 besøger Prins Daniel og Kronprinsesse Mary Rigshospitalet. Den svenske socialminister, Lena Hallengren, og den danske sundhedsminister, Magnus Heunicke er med ved besøget, hvor man skal besøge Børneriget og have en rundvisning rundt i Nordfløjen, der officielt åbner til januar.

Herefter er det officielle besøg forbi, ifølge Kongehuset.

Powered by Labrador CMS