Hun får aldrig folkets accept

Briterne kan ikke se hertuginde Camilla som nationens dronning

Udgivet Opdateret

Langt størsteparten af briterne sætter hælene i, når snakken falder på hertuginde Camilla af Cornwall som kommende dronning af Storbritannien.

Det viser en ny  meningsmåling, Daily Express har fået lavet af om folkets mening om kongehuset.

Flere end tre ud af fem mener ikke, at hun skal krones som dronning, den dag prins Charles overtager tronen, fremgår det af den.

Mange foretrækker William

Undersøgelsen viser samtidig, at hele 41 procent af de adspurgte er af den overbevisning, Charles skal takke nej til at efterfølge sin mor og i stedet lade prins William komme til.

Det er kun ganske få færre end de 44 procent, der mener Charles selvfølgelig skal være ny konge den dag, der skal være et tronskifte.

Bekymrende for Charles

Det er ifølge den royale ekspert og forfatter Phil Dampier ganske bekymrende for Charles.

– Prins Philip’s nylige død minder os om, at dronningen desværre også en dag vil forlade os. Og der behøver nødvendigvis ikke at gå så lang tid.

Hertuginde Camilla har gjort sit bedste under omstændighederne, men det ændrer ikke på, at et massivt flertal aldrig vil acceptere hende som dronning, siger han til Daily Express.

Harry mere populær end William

Målingen, der er lavet den 29. og 30. juni af analysefirmaet Savanta ComRes og som er basseret på svar fra 2.011 voksne briter, viser også, at prins Harry rent faktisk er mere populær end prins William.

På spørgsmålet om hvem der er favoritten i kongefamilien, peger ni procent overraskende på Harry mens kun otte mener, det er William.

De overgås i øvrigt begge af hertuginde Kate, som får 10 procent af stemmerne.

Ingen af dem er dog i nærheden af dronningen Elizabeth, der med godt en femtedel af alle stemmer, er familiens absolut mest populære medlem.

Powered by Labrador CMS