Her er dronningens regler, når der skal åbnes julegaver

Når der er jul på programmet, så er planen fastlagt. Der skal grines, laves sjov og købes billige pakker.

Udgivet Opdateret

Når det endelig er tid til at gå i krig med pakkeåbningen, så har alle familier deres egne traditioner. Men i det britiske kongehus, der er der helt særlige regler, som skal følges til punkt og prikke, når dronning Elizabeth er ved roret juleaften.

I England er en af traditionerne, at gaverne skal være billige og ikke alt for pompøse. Sådan har det været i flere årtier, fordi hvad skal en familie der har alt alligevel?

Men selvom traditionen er fast, så er der en meget stram procedure, der skal følges – og det er dronning Elizabeths ordre, skriver Mirror.

Sådan er slagplanen

Den kongelige familie skal sidde ned præcis klokken seks og åbne gaverne på juleaften. Det sker i det røde maler værelse på Sandringham. I løbet af dagen skal de forskellige medlemmer af den royale familie forsøge at snige sig ind og placere gaverne uden at blive opdaget af andre familiemedlemmer.

Men selvom det lyder uskyldigt, så er det stadig så struktureret, at hver familie har deres område at placere gaverne i. Og når det så kommer til, at gaverne må åbnes, så er det dronningen, der fører taktstokken… Eller næsten.

Det er nemlig sådan, at ingen må åbne en gave uden at have fået tilladelse af prins Philip, der holder styr på løjerne. Derudover skal alle gaver være billige, sjove gaver – og faktisk er det sådan, at jo billigere de er desto bedre.

Et par gaver har set dagens lys

I løbet af årene har de sjove gaver af og til ramt forsiderne, fordi den royale familie ikke har kunnet lade være med at fortælle om det.

Hertuginde Kate gav for år tilbage et gro-din-egen-kæreste-sæt til prins Harry. Det var før, at prinsen mødte Meghan Markle. Samtidig har prins Charles også været modtageren af et hvidt læder toiletbræt, som han er endt med at elske så meget, at han tager det med, når han skal ud at rejse.

Faktisk har prinsesse Diana tidligere forpurret den store juleplan, da hun helt nygift havde købt dyre sweatre og fine tørklæder. Men året efter havde den folkekære prinsesse en stærk revanche til gode, hvor hun endte med at give en leopardplettet toiletmåtte i gave.

Powered by Labrador CMS