Her er den nye danske dramasatsning

TV2 Charlie er klar med et dansk drama i 1950'erne.

Sygeplejeskolen er den nye dramasatsning på TV2 Charlie. Foto: Presse/TV2
Udgivet Opdateret

TV2 Charlie er klar til at prøve kræfter med seriemarkedet. De har nemlig en ny serie klar om Danmark i 1950’erne, hvor man følger livet på ‘Sygeplejeskolen’.

Serien tager udspil i en interessant periode i historien, hvor Danmark oplevede stor mangel på sygeplejersker efter Anden Verdenskrig – derfor blev man nødt til for første gang i historien at tillade mænd på sygeplejeskolen.

I serien følger vi de to hovedpersoner Erik, der er spillet af Morten Hee Andersen, og Anna, som spilles af Molly Egelind. I serien trodser Erik sine trænge kår og sin tid i militæret, da han drømmer om at gøre en forskel – og derfor melder sig ind på uddannelsen til sygeplejersker.

På samme måde gør Molly Egelinds karakter op med sit ophav, da hun kommer fra overklassen. I serien ville hun normalt have udsigt til at blive hjemmegående husmor, men hun ønsker mere med sit liv.

En debat om ligestilling og kønsroller

Serien er på mange måder en skildring af efterkrigstidens Danmark, men det er også en serie om at genfinde sig selv.

Det egentlige eksperiment med at lukke mænd ind på en udelukkende kvindelig uddannelse har skabt ideen til serien, men de stærke tematikker om kønsroller og ligestilling trækker tråde til nutidens debatter om mænd og kvinders ligestilling.

Men foruden at være en debat om køn, så er det er også et klassisk hospitalsdrama om at være et sted mellem liv og død – hvor der hver eneste dag er noget på spil.

Serien består af seks afsnit af 40 minutter. Der er premiere den 21. oktober 2018 på TV2 Charlie og TV2 Play.

Powered by Labrador CMS