Helmig med særlig hyldest til Hugo

Deler særligt billede i forbindelse med afsløring af to Tivoli-koncerter

Udgivet Opdateret

Til sommer bliver det muligt at synge med på hits som "Stupid Man" og "Malaga" i Tivoli i København.

Her spiller Thomas Helmig to koncerter på Plænen, skriver forlystelsesparken i en pressemeddelelse.

Thomas Helmig ser frem til at gøre comeback på den ikoniske scene.

- Det er over ti år siden, jeg sidst spillede på Plænen i Tivoli, og jeg husker en vild aften med rigtig mange mennesker.

I 2022 kunne man blandt andet opleve den amerikanske rapper 50 Cent på Plænen til Fredagsrock i Tivoli. (Arkivfoto).
I 2022 kunne man blandt andet opleve den amerikanske rapper 50 Cent på Plænen til Fredagsrock i Tivoli. (Arkivfoto).

Måtte lukke portene

- Derfor har vi denne gang valgt at spille to dage i træk, og jeg er sikker på, at det bliver magisk at stå i den smukke have omgivet af kulørt lys og alle jer smukke mennesker, siger Thomas Helmig i pressemeddelelsen.

Thomas Helmig lægger ud med at optræde til Fredagsrock den 28. juli.

Da han senest optrådte ved Fredagsrock i 2013, måtte Tivoli lukke portene grundet stor publikumstilstrømning.

Prøver igen lørdag

Skulle det ske, at man går forgæves den 28. juli, har man chancen igen dagen efter - den 29. juli.

Her optræder han nemlig til koncertkonceptet Lørdagshits, der fik premiere i sommeren 2022.

Lørdagshits afvikles over otte lørdage og hylder musik, som alle kan synge med på, fremgår det af pressemeddelelsen.

I forbindelse med nyheden om, at Thomas Helmig skal spille koncerter i Tivoli til sommer, har den danske musiker delt dette billede. Billedet er taget af hans nu afdøde søn, sangeren Hugo Helmig, der i en alder af 24 år gik bort i november 2022. (Privatfoto).
I forbindelse med nyheden om, at Thomas Helmig skal spille koncerter i Tivoli til sommer, har den danske musiker delt dette billede. Billedet er taget af hans nu afdøde søn, sangeren Hugo Helmig, der i en alder af 24 år gik bort i november 2022. (Privatfoto).

Ikke sket før

Frederik Wiedemann, der er kulturdirektør i Tivoli, er glad for, at det er lykkedes forlystelsesparken at booke popikonet til to koncerter.

- Det er ikke sket i nyere tid, at en kunstner fylder Plænen to dage i træk, men hvis nogen kan, så er det Thomas Helmig. Så den 28. og 29. juli bliver der virkelig popfest i Tivoli, siger han i pressemeddelelsen.

Ud over Thomas Helmig kommer man også til at kunne opleve navne som sangerinden Jada, sangkometen Tobias Rahim og det britiske rockband Deep Purple til Fredagsrock.

Den 14. april skyder Tivoli koncertsæsonen i gang, hvor albumaktuelle Soleima og Eee Gee kommer og spiller.

DENMARK ONLY Den amerikanske rapper 50 Cent på plænen i Tivoli under Fredagsrock fredag den 24. juni 2022.. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix)
DENMARK ONLY Den amerikanske rapper 50 Cent på plænen i Tivoli under Fredagsrock fredag den 24. juni 2022.. (Foto: )Torben Christensen/Ritzau Scanpix

THOMAS HELMIG

Thomas Helmig (født 15. oktober 1964 i Egå, Aarhus) er en dansk sanger, sangskriver, musiker og producer. Fra 1983 til 1985 var han sanger og frontfigur i soul- og funkgruppen Elevatordrengene, og debuterede som solist i 1985 på støttesinglen "Afrika", og samme år med albummet Thomas. Han slog for alvor igennem med sine naive, dansksprogede tekster på albummet Vejen væk (1988), der solgte 160.000 eksemplarer, godt hjulpet på vej at hittet "Det er mig der står herude og banker på". Samme år medvirkede Helmig sammen med Søs Fenger, Sanne Salomonsen, og Anne Linnet på singlen "Den jeg elsker, elsker jeg" til fordel for AIDS-Fondet. I 1994 opnåede han igen kommerciel succes med sit ottende album, det anmelderroste Stupid Man, som udover titelnummeret også rummede hittet "Gotta Get Away from You". Albummet solgte 250.000 eksemplarer og udløste seks danske Grammypriser ved Dansk Grammy i 1995.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS