Harrys arbejde for veteraner bliver meget rost

Dominic Reid, administrerende direktør for Invictus Games Foundation, beskriver prins Harry som organisationens bankende hjerte.

Udgivet Opdateret

Invictus Games, der en international multi-idrætsbegivenhed, lidt a la De Para Olympiske Lege, for sårede eller syge, militære veteraner, har vist sig særdeles holdbar. Ikke mindst på grund af prins Harrys enorme interesse for og  engagement i sagen, som han iøvrigt selv har skabt.

Det siger den tidligere deltager og kaptajn for Team USA ved begivenheden i 2016 i Orlando,USA, Will Reynolds. Han roser ikke kun prinsen for at være meget mere end en leder med en vision, men desuden for at være et menneske, der ikke bare læner sig tilbage og lader andre tage sig af det hårde arbejde. Det skriver People.

Artiklen fortsætter under videoen

– Er man en leder, der har en vision, og smøger man samtidig ærmerne op og fører tilsyn med alle aspekter af implementeringen, så kan man virkelig kan sikre sig , at noget hurtigt rykker. Det er hvad prins Harry har gjort siden dag ét. Han har virkelig taget fat og det er tydeligt, han brænder meget for sagen, fortalte  Will Reynolds tirsdag ved en reception, der markerede fem-årsdagen for de første Invictus Games.

– Det er gået op for rigtig mange mennesker, at dette er rigtigt for såvel samfundet som de problemer, der opstår omkring mental sundhed for veteraner. Folk ønsker at holde dette projekt levende lige så længe, de kan, fortsatte Will Reynolds.

Nationer står i kø

Invictus Games er blevet enormt populær. Næste gang de afvikles er i 2020 med Holland som vært og efterfølgende er det planen, at begivenheden skal afvikles hvert andet år. Ifølge arrangørerne står adskillige nationer angiveligt i kø for at blive den næste til at stå i spidsen.

– Tiltaget har bevirket, at tusinder af mennesker nu ønsker at tage ansvar og hjælpe andre, der gennemgår svære tider. Det handler ikke blot veteranerne selv men også deres familier, kom det frem.

Dominic Reid, der er administrerende direktør for Invictus Games Foundation, beskrev Harry som organisationens bankende hjerte. Han fortalte til pressen, at det er Harrys fortjeneste, at man er nået så langt, som man er.

– Han har drevet dette, han er ansvarlig for dette. Det er ham, der altid trækker os i retning at det Invictus Games handler om: konkurrenterne, deres bedring og deres familier, sagde han.

Powered by Labrador CMS