Har erkendt at livet stopper en dag

2022 har været et følelsesladet år for Christian Degn, hvor en fødselseksplosion af følelser har vendt livet 180 grader, efter at hans søn kom til verden

Udgivet Opdateret

Mens de fleste til nytår skal affyre raketter og poppe champagne, bliver det en noget anderledes fest for Christian Degn.

Den 43-årige tv-vært og journalist skal nemlig skifte bleer.

Han er aktuel som vært i musikprogrammet "Nytårsfesten", der sendes, efter at klokken slår midnat den 31. december på TV 2, men det kan streames hele dagen på TV 2 Play.

Begivenhedsrigt år

- Så kan man gå og glæde sig til nytårsaften og komme i stemning til nytårsfesten, mens man gør klar til at tage i byen eller skifter ble, som er noget, vi gør, siger han og griner.

2022 har været et begivenhedsrigt år for tv-værten, der sammen med sin forlovede, Trine Johst Vammen, blev forældre for første gang til sønnen Vagn.

- At blive far har grundlæggende ændret mit liv helt radikalt. Det er både i praktik, at livet er blevet helt anderledes. Det er også i tanker og følelser om livet. Nu ser jeg livet i et større perspektiv, siger han.

Bliver rørt af at tale om det

Han og kæresten er desuden flyttet sammen i en lejlighed på Vesterbro.

- Det har været et år, der har været meget særligt i mit liv. Nu kan jeg mærke, at jeg bliver helt rørt, mens jeg snakker om det, siger Christian Degn med en smule grøde i stemmen.

Christian Degn kan slet ikke komme på nogen dårlige ting, der er sket i løbet af året.

- Jeg synes bare, der er sket så mange gode ting, som jeg er virkelig taknemmelig for. En eller anden dag, når man kigger tilbage på livet, bliver det et af de år, som man tænker, var noget helt særligt, siger han.

Deres nye raket

Parrets lille søn, Vagn, kom til verden den 3. juni 2022. Og det bliver ham, der dikterer nytårsaften.

- Han er vores nye raket i huset. Så mon ikke det lander i mit livs mest fredelige nytårsaften. Men til gengæld har det været mit livs vildeste følelsesmæssige år, så det er helt okay, siger Christian Degn.

Det har ændret hans måde at anskue livet på, at han og Trine Johst Vammen er blevet en lille familie.

Døden som kompas

- Nu har jeg jo fået et ansvar for en, der forhåbentlig skal leve i mange år, efter at jeg ikke er her. Det kan lyde så morbidt, men det at blive far har gjort mig enormt bevidst om, hvad jeg skal have ud af livet, siger Christian Degn og fortsætter:

- At jeg kun har ét liv, og hvad der virkelig betyder noget - den erkendelse af, at livet stopper en dag. Døden kan blive et kompas, hvis man kan leve med, at den findes.

Det har gjort, at det går lidt langsommere på løbeturene.

- Og så tænker jeg ikke længere, at det er skidt, men siger til mig selv: "Ved du hvad, Christian? Det er fedt, at du overhovedet kan løbe og er i live!", lyder det fra tv-værten.

Et mirakel

- For det er præmissen for alt: at vi er i live. Det er jo utrolig smukt. Det er bare et kæmpe mirakel at leve hver eneste dag så godt, man kan, funderer han.

Det kan lyde meget voldsomt at have de tanker, mener Christian Degn. Og det betyder da heller ikke, at han løber rundt i evig taknemmelighed hele tiden.

Har fået fødselseksplosion

- Og jeg har heller ikke fået en fødselsdepression, selv om det kan lyde sådan, siger han og griner.

- Tværtimod. Jeg har været i en fødselseksplosion af gode følelser og godt humør!, afslutter han.

Christian Degn glæder sig til at tilbringe tid med familien i det nye år. Blandt andet skal han og kæresten Trine holde barnedåb for deres lille søn, Vagn, i løbet af de første måneder. (Arkivfoto).
Christian Degn glæder sig til at tilbringe tid med familien i det nye år. Blandt andet skal han og kæresten Trine holde barnedåb for deres lille søn, Vagn, i løbet af de første måneder. (Arkivfoto).

CHRISTIAN DEGN

Christian Friis Degn (født 18. maj 1979 i Randers) er en dansk TV-vært. Han har siden 2014 været vært på Hammerslag; en tjans som han overtog fra Peter Ingemann.

Kilde: Wikipedia

Du kan opleve Christian Degn på TV 2 Play hele nytårsaftensdag, hvor han varmer op til den gode stemning som vært i "Nytårsfesten".

Powered by Labrador CMS