Gustaf bliver ‘Drama King’ i ny TV-serie

Drama-serien bliver svensk udgave af 'The Crown'

Den svenske kong Gustaf med dronning Silvia. Arkivfoto: Reuters
Udgivet Opdateret

Den svenske kong Carl XVI  Gustaf lander nu – frivilligt eller ufrivilligt – som hovedperson i en storstilet drama-serie i bedste ‘The Crown’ stil. Ifølge Variety står den svenske tv-station TV4 og streamingtjenesten C More bag serien, som nok skal trække seere i hobetal til.

Den svenske kongefamilie – og ikke mindst Kong Gustaf – har altid haft stor interesse hos vores svenske broderfolk.

Artiklen fortsætterundervideoen

Det er uklart, hvor tæt drama-serien vil gå på den svenske konge, som ved flere lejligheder har dummet sig med uheldig opførsel og håbløse udtalelser.

Ligger ikke fast

Titlen på serien ligger endnu ikke fast. Forfatteren Åsa Lantz skal skrive manuskriptet til serien, der forventes at blive produceret i seks episoder over flere sæsoner.

Serien vil begynde kort tid før kong Gustaf VI Adolfs død.

-Prinsen havde på det tidspunkt kun ældgamle rådgivere omkring sig, som overhovedet ikke var synkroniseret med den tid, de levede i, fortæller forfatteren til Dagens Nyheter. Hun fortæller også, at mens ‘The Crown’ handler om, hvordan monarkiet påvirkede forskellige verdensbegivenheder, så vil den svenske dramaserie nærmest være modsat.

Kongefamilien er orienteret

-Her er det samfundet, som har forandret kongefamilien, siger Åsa Lantz.

Den svenske kongefamilie er orienteret om tv-projektet, men ingen af de royale medlemmer har tilsyneladende ladet sig interviewe i forbindelse med researchen.

Powered by Labrador CMS