- Fuldstændig smadret følelsesmæssigt

Optagelserne til thrillerserien 'DNA' har taget hårdt på skuespilleren

Udgivet Opdateret

Uhyggen breder sig, når anden sæson af TV 2's krimiserie 'DNA' tirsdag ruller over skærmene.

Anders W. Berthelsen er tilbage i rollen som politikommissæren Rolf Larsen, der er ansat ved Københavns Politi.

 I første sæson opsporede politiet et netværk, der stod bag ulovlig handel med spædbørn i Europa.

- Det har været superfedt at vende tilbage til universet. Og nu har forfatterne så fået stampet en endnu mere uhyggelig historie op, som er helt vanvittig, siger Anders W. Berthelsen.

Brug for organdonation til datteren

Også i den nye sæson af 'DNA' kommer vi uden for Danmarks grænser, når serien sætter fokus på organ- og menneskehandel i Europa.

Igen viser det sig, at Rolf har en andel i sagen, da hans ekskone, Maria, har fået en ny kæreste og får brug for en organdonation til deres datter.

Han bliver rystet, da det kommer frem, at menneske- og organhandel foregår tættere på, end han tror - nemlig inden for Danmarks grænser.

- Der har været nogle dage under optagelserne, hvor jeg kom hjem fra arbejde og var fuldstændig smadret følelsesmæssigt af at lave denne her sæson, fortæller Anders W. Berthelsen.

- Overgår jo alle ens fantasier 

Historien tager udgangspunkt i virkelige problematikker, som er langt mere presserende, end man kunne tro. 

Ifølge TV 2 vurderes menneskehandel at være den næstmest indbringende kriminelle industri i verden.

Også organhandel udgør et stort problem. 

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) foregår mellem fem og ti procent af alle organtransplantationer med ulovligt erhvervede organer.

- Det overgår jo alle ens fantasier om, hvor frygtelige mennesker kan være mod hinanden. Vi havde hele tiden virkeligheden i baghovedet, mens vi filmede, siger Anders W. Berthelsen.

- Men det har også været spændende. Det har været virkelig fedt at arbejde med, tilføjer han.

Evner at lægge arbejdet væk

Ud over optagelserne til 'DNA' har 2022 været et hektisk år for den 53-årige skuespiller, som har haft premierer på seks projekter.

Han har blandt andet instrueret sin egen film, 'Lykkelige omstændigheder', som havde premiere i efteråret.

Trods et travlt program har han stadig haft masser af kvalitetstid med familien.

- Jeg har måske en meget god evne til at komme hjem og lægge arbejdet væk. Jeg bliver ikke så nemt stresset, siger Anders W. Berthelsen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig noget, der kommer med alderen og erfaringen. Når man er ung, er man over det hele konstant. Men jo ældre man bliver, jo bedre bliver man til at skille det ad. 

Anders W. Berthelsen kalder historien i 2. sæson af 'DNA' for 'helt vanvittig'.
Anders W. Berthelsen kalder historien i 2. sæson af 'DNA' for "helt vanvittig".

I London tre gange

Familien er desuden en stor del af arbejdet. Anders W. Berthelsen er gift med produktionslederen Christina Pind, så parret er også kolleger.

- Jeg taler rigtig meget med min hustru om det, og min datter er blevet 14 år, så hun har også noget at sige efterhånden. På en måde er det enormt sjovt, at hun har lyst til at høre om det, siger han og griner.

I løbet af 2022 har han og datteren Vigga været i London tre gange for at se teater og musicals.

- Det har været helt fantastisk at være på sådan nogle intense ture. Så selv om der har været meget, fungerer det egentlig meget godt med work-life-balance, lyder det. 

-Ganske almindelig

Den 53-årige skuespiller bliver lidt stille, da han bliver spurgt, hvilken slags far han tror, at han er.

- Det er et meget godt spørgsmål, funderer Anders W. Bethelsen. 

- Jeg tror, jeg egentlig er ganske almindelig. Ud over når der er premiere - så er det jo ikke så almindeligt, griner han og fortsætter: 

- Heldigvis har min datter en stor interesse i det. Det er hende selv, der gerne vil med i teatret og se voksenteater og diskutere det bagefter. Det er sjovt. 

Datteren vil også være skuespiller

Selv om han selv mener, at han er en almindelig far, har hans noget anderledes levevej smittet af på datteren. Hun vil nemlig gerne være skuespiller.

- Det siger hun i hvert fald. Men lad os nu se, hvad der sker. Jeg vil støtte hende i alt, men det hele skal jo komme fra hende. Jeg har ikke tænkt mig at kridte banen op og sige: Her skal du træde, siger Anders W. Berthelsen.

- Det må hun selv. Det vigtigste er, at man finder ud af, hvor man vil sætte sine ben, og at man finder den vej, man vil gå, lyder det. 

'DNA' kan streames på TV 2 Play og ses på TV 2 hver mandag.

Anders W. Berthelsen har sammen med sin hustru, Christina Pind, datteren Vigga, som også gerne vil være skuespiller. Han vil støtte hende i alt, men har ingen planer om at bane vejen for hende. (PR-foto).
Anders W. Berthelsen har sammen med sin hustru, Christina Pind, datteren Vigga, som også gerne vil være skuespiller. Han vil støtte hende i alt, men har ingen planer om at bane vejen for hende. (PR-foto).
Powered by Labrador CMS