Frederik uenig med Margrethe

-Vi ved, at den dramatiske opvarmning af vores klima i de seneste årtier er forårsaget af menneskets adfærd og den måde, hvorpå vi har organiseret vores samfund, siger kronprinsen.

Udgivet Opdateret

Det er ikke på alle punkter, kronprins Frederik er enig med sin mor. Det blev gjort klar i en tale, kronprinsen holdt onsdag den 27. maj i forbindelse med åbningen af et tiltag arrangeret af ‘State of Green’, der kæmper for et bedre miljø og som kronprinsen er protektor for. Det skriver Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under videoen

Et arrangement, der iøvrigt bliver omtalt på kongehusets egen Instagram-profil.

Vi ved, at den dramatiske opvarmning af vores klima i de seneste årtier er forårsaget af menneskets adfærd og den måde, hvorpå vi har organiseret vores samfund,” sagde kronprinsen blandt andet i sin tale.

Han opfordrede samtidig til, at man i hele verden tager såvel corona som klimakrisen alvorligt selv om det vil koste dyrt.

Kronprinsens ord står i stærk kontrast til nogle udtalelser, dronningen kom med i et interview med Politikken tilbage i april måned.

“Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte – direkte – det er jeg ikke ganske overbevist om,” sagde dronning Margrethe ved den lejlighed.

Det vakte stor forundring og førte blandt andet til spørgsmål til Klima-og energiminister Dan Jørgensen i folketingssalen. Han erklærede dog, at han ikke havde i sinde at forholde sig til dronningens udtalelser.

Powered by Labrador CMS