Frederik og Mary gør det anderledes

Noget vil mangle, når kongeparret den 9. juli flytter ind på Graasten Slot  

Kong Frederik og dronning Mary flytter den 9. juli ind på Graasten Slot for at tilbringe en del af sommeren der, nøjagtig som også dronning Margrethe gjorde det gennem mange år, da hun var Danmarks regent.

Men noget bliver anderledes denne gang, skriver Jyske Vestkysten.

Kommer ikke med Kongeskibet

For mens dronning Margrethe ofte er ankommet til Sønderjylland ombord på Kongeskibet Dannebrog, vil det ikke være tilfældet for det nye kongepar.

Skibet er nemlig ikke til rådighed denne dag.

- Kongeskibet Dannebrog ankommer ikke til Sønderjylland, som det plejer i forbindelse med Kongehusets residensforlæggelse til Graasten Slot, da skibet bliver brugt i forbindelse med det officielle besøg i Grønland, som afsluttes den 6. juli, oplyser Sønderborg kommune til mediet.

Sommerresidens i næsten 90 år

Nyheden om, at kong Frederik og dronning Mary vil føre Graasten-traditionen videre kom den 31. maj.

- Brugsretten til slottet blev givet til Kongens bedsteforældre, det daværende kronprinspar (senere Frederik 9. og Dronning Ingrid) i 1935, og dermed har slottet i snart 90 år været samlingssted for den kongelige familie i sommermånederne, skrev Kongehuset i den forbindelse på sin hjemmeside.

Kong Frederik og dronning Mary ses her sammen med deres fire børn, kronprins Christian, prinsesse Isabella samt tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent.

 

Powered by Labrador CMS