Fra sandwichbar til popstjerne

På scenen giver Medina den gas, i familielivet er der ro på, og i sin podcast taler hun med kendte om at håndtere modgang. Den 30. november fylder sangeren 40

Efter gennembruddet i slutningen af 00'erne var hendes sange de følgende år uundgåelige på ethvert dansegulv.

Sange som "Velkommen til Medina" og "Kun for mig" blev straks hits, og Medina havde for alvor skrevet sig ind på den danske musikscene.

Onsdag den 30. november fylder sangeren Medina, som er født Andrea Fuentealba Valbak, 40 år.

Arbejdede på sandwichbar

Før karrieren som popstjerne arbejdede hun på en sandwichbar i Aarhus, hvor hun er født og opvokset.

Så blev hun opdaget af producerteamet Providers, der står bag hits for blandt andre L.O.C., Outlandish og Burhan G, og sangkarrieren blev indledt.

Den har budt på adskillige priser, hits og også internationale udgivelser. Det internationale debutalbum "Welcome to Medina" fandt vej til store dele af Europa og nåede også USA.

Fik stor bøde

Men karrieren har ikke kun budt på opture for den dansk-chilenske sanger, som ofte har været i de kulørte blades søgelys.

I 2018 blev hun idømt en bøde på 43.500 kroner samt en frakendelse af kørekortet i tre et halvt år for at have kørt bil, mens hun var påvirket af alkohol og kokain.

Før retssagen havde hun skiftet navn til det mere anonyme Frederikke Hansen, men det blev senere til Medina igen.

Har to drenge

Siden er der kommet mere ro på tilværelsen for sangeren, som i dag har to små drenge sammen med sin mand, Malo Chapsal.

Tidligere på året udkom dokumentarfilmen "Medina", som handler om hendes beslutning om at kigge på sit liv på ny og balancere familieliv med musikkarriere.

Hun ville fortælle sin historie på en måde, som ingen havde hørt den før.

Udgiver stadig musik

- Folk ved slet ikke, hvad der foregår bag kulissen, og hvilket pres det har været fra tid til anden.

- Jeg er skrøbelig, følsom, kærlig, sød og er som person glad over de mindste ting.

- Og det er på tide, at folk får et korrekt indtryk af mig - frem for den facon medierne har fremstillet mig så uretfærdigt i for mange år nu, sagde hun til kino.dk om dokumentaren.

I dag udgiver Medina stadig musik og optræder. 

Derudover har hun en samtalepodcast, som hedder "Hele Mennesker", hvor hun inviterer kendte danskere forbi til at tale om, hvordan de har håndteret modgang i deres liv.

Medina udgiver stadig musik og optræder også. Her ses hun på scenen ved semifinalen i 'Vild med dans' på TV 2 tidligere i november. (Arkivfoto).
Medina udgiver stadig musik og optræder også. Her ses hun på scenen ved semifinalen i "Vild med dans" på TV 2 tidligere i november. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS