Fødselsdag i fodlænke: Det laver Bendtner nu

For Nicklas Bendtner er fødselsdag nummer 31 ganske anderledes.

Udgivet Opdateret

Der er navne, som alle danskere kender og har et forhold til. En af de navne er fodboldspilleren Nicklas Bendtner. I dag fylder den tidligere danske landsholdsangriber 31 år, men hvor en normal dag ville byde på ture på træningsbanen og måske en gåtur ned af gaden i Norge, hvor han spiller for norske Rosenborg – ja, så bliver fødselsdag nummer 31 en lidt anderledes en af slagsen.

Det er nemlig ikke muligt for Nicklas Bendtner at rejse til Norge eller gøre særligt meget. Derimod må han nok sidde hjemme i sofaen, da han netop nu afsoner sin dom for at have slået en taxachauffør i København.

Men da Bendtner havde accepteret sin dom og fået fodlænket på, der løftede angriberen også lidt af sløret for, hvad der skulle ske nu. Han ville selvsagt gerne afsone hurtigst muligt, så han kunne træne med igen i Norge. Men samtidig afslørede han også, at han gerne ville skrive en bog, der skulle fortælle den snørklede og alternative vej, der har formet Nicklas Bendtner til den person, som han er.Så måske sidder han netop nu i hjemmet. Med en kop kaffe og skriver sine anekdoter, om manden, mennesket og myten: Nicklas Bendtner.

Afsoning med fodlænke har særlige krav

For at få lov til at afsone med fodlænke skal man opfylde en række betingelser.

Man ansøger om at få lov til at få fodlænke på i stedet for at skulle i fængsel gennem Kriminalforsorgen, som tager stilling i de enkelte tilfælde.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke specifikke krav der gælder for en fodlænkestraf.

Maksimum seks måneder

Ifølge Kriminalforsorgen kan afsoning med fodlænke maksimum vare i seks måneder.

Man skal have fodlænken på hele tiden, og der bliver løbende udført kontroller fra Kriminalforsorgen.

Det er ikke tilladt for en person med fodlænke at forlade sit hjem uden forudgående aftale med Kriminalforsorgen.

Powered by Labrador CMS