Fodboldlandsholdet vinder pris foran kronprinsesse Mary

Landsholdet i kvindefodbold vinder Suzanne Gieses Mindelegat for holdets kamp for ligestilling.

Nadia Nadim og resten af det danske fodboldlandshold har vundet Suzanne Gieses Mindelegat. – Foto: Scanpix/Henning Bagger
Udgivet Opdateret

Det danske kvindelandshold i fodbold bliver tirsdag aften hyldet med et legat på 25.000 kroner for holdets ligestillingskamp for kvindefodbold.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Legat for holdets samlede indsats

Det feministiske legat tilfalder det danske kvindelige fodboldlandshold for holdets samlede indsats for ligestillingskampen.

– Hvis der er nogen, der har taget en for holdet – hele holdet – så er det kvindelandsholdet i fodbold, der lige nu kæmper en historisk ligestillingskamp for bedre løn, bedre sendetid og bedre arbejdsvilkår, siger Ditte Giese, der er forkvinde for komitéen bag Suzanne Gieses Mindelegat på 25.000 kroner, i meddelelsen.

– De er et storslået hold, der står sammen. De er solidariske, og de giver sig ikke. Den position, kvindelandsholdet indtager nu, vil påvirke fodboldpiger – og kvinder i generationer fremover, lyder det videre fra Ditte Giese.

Det danske landshold i kvindefodbold har fået stor opmærksomhed i år, da Danmark i sommer vandt sølv ved EM i kvindefodbold.

Kronprinsesse var også nomineret

Nomineret til den feministiske pris var blandt andre også kronprinsesse Mary, sangeren Bisse og debattør Geeti Amiri.

Tidligere vindere af Suzanne Gieses Mindelegat tæller forfatter Sanne Søndergaard og debattør Khaterah Parwani.

Legatets formål er at vise påskønnelse til en person eller gruppe, som har udvist mod og konsekvens til at markere feministiske eller ligestillingspolitiske standpunkter i den offentlige debat, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS