Farcen fortsætter: Nu er kampen aflyst!

DBU har meddelt kollegerne i Sverige, at Danmark ikke stiller op til fredagens VM-kvalifikationskamp.

DBU har aflyst fredagens VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Sverige efter Pernille Harder, nadia Nadim og resten af holdet er udeblevet fra denne uges træning. Foto: Henning Bagger/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Fredagens kvindefodboldlandskamp mellem Danmark og Sverige i Göteborg er aflyst.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har meddelt Sveriges Fodboldforbund (SvFF), at man ikke kan stille med et hold på fredag på grund af den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

Elitechef: -Helt grotesk

– Det er en historisk dårlig dag for kvindelandsholdet og for dansk fodbold samlet set, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU, og fortsætter:

– Det er beklageligt, men også helt grotesk, at vi står i en situation, hvor spillerne ikke vil møde op til vigtige landskampe, selv om vi har tilbudt bedre vilkår og inviteret til nye forhandlinger efter kampene.

– Vi oplever, at Spillerforeningen og spillerne tager landskampe og fans som gidsler i faglige forhandlinger, siger Hallberg til DBU’s hjemmeside.

DBU og Spillerforeningen har gennem flere måneder forhandlet om en ny landsholdsaftale uden at nå til enighed.

Landsholdet udeblevet fra træning

De danske landsholdsspillere er mandag til onsdag udeblevet fra landsholdstræningen i Helsingør.

De ønsker ikke at gå på banen uden en landsholdsaftale.

DBU oplyser, at man også orienteret Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) om spillernes udeblivelse fra landsholdslejren og afbud til landskampen mod Sverige.

DBU afventer kendelse

Nu afventer DBU en disciplinær kendelse, der både kan være økonomisk, pointstraf og/eller udelukkelse fra hele VM-kvalifikationen.

På tirsdag skal kvindelandsholdet møde Kroatien på udebane, men også den kamp er ifølge DBU i stor risiko for at blive aflyst.

– Vi kender ikke konsekvenserne endnu, men uanset hvad er dette et kæmpe tab for dansk kvindefodbold, der ellers havde et historisk momentum. Det er trist og beklageligt på alle mulige måder, siger Hallberg.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS