Får rørende tjans på TV2

Esben Dalgaard, der er uhelbredeligt syg af kræft, står sammen med TV 2-værten Louise Wolff i spidsen for det store indsamlingsshow "Knæk Cancer - Live"

Udgivet Opdateret

Når årets Knæk Cancer-uge kulminerer med det store indsamlingsshow "Knæk Cancer - Live" på TV 2 den 29. oktober, er skuespilleren Esben Dalgaard aftenens vært sammen med Louise Wolff.

Det afslører Esben Dalgaard i et opslag på Instagram.

- Det her giver virkelig meget mening for mig, lyder det fra den 46-årige skuespiller.

Esben Dalgaard blev erklæret uhelbredeligt syg i foråret 2021.

Sidste år blev der samlet 169.848.989 kroner ind i løbet af uge 43. Det er det højeste beløb, der nogensinde er indsamlet til Knæk Cancer. (Arkivfoto).
Sidste år blev der samlet 169.848.989 kroner ind i løbet af uge 43. Det er det højeste beløb, der nogensinde er indsamlet til Knæk Cancer. (Arkivfoto).

Den modermærkekræft, som han blev behandlet for i 2012, havde ramt ham igen. Sygdommen havde spredt sig og var fremskreden flere steder i kroppen.

Esben Dalgaard har været meget åbenhjertig gennem hele sit forløb. 

"Sindssygt glad"

Især for at sætte fokus på modermærkekræft og opfordre til at søge læge og få tjekket sine modermærker.

- Personligt har jeg oplevet berøringsangst i forbindelse med min egen diagnose. Også fra folk helt tæt på. Derfor er jeg sindssygt glad for, at "Tal sammen. Hold sammen" er sloganet i år. For vi skal turde snakke sammen, skriver Esben Dalgaard i sit opslag og fortsætter:

- Så sent som til formiddag undskyldte en kollega for sit spørgsmål, hvortil jeg kun kunne sige nej. Ikke undskyld, spørg! For så kan vi tale sammen.

Arbejder for fuld styrke

Esben Dalgaard får livsforlængende behandling med immunterapi, der skal få kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftcellerne.

Han responderer godt på behandlingen, har han tidligere fortalt, og han arbejder stadig for fuld styrke.

I oktober venter en af de mest meningsfulde opgaver for skuespilleren, når han skal være vært på "Knæk Cancer - Live".

- Det er et stort show. Et svært show. Mange interesser, der skal balanceres. Alvor, humor, underholdning og indsamling. Og i en tid, hvor vi på mange måder alle sammen er enormt udfordrede, skriver han og fortsætter:

- Åh, jeg håber I vil bakke op, både om indsamlingen, men også om sloganet. For måske er det lige nu, på alle områder, mere end nogensinde vigtigt, at vi taler sammen. Og står sammen!, lyder det fra Esben Dalgaard.

411 projekter

Det er 11. gang, at TV 2 og Kræftens Bekæmpelse står bag Knæk Cancer-ugen, hvor blandt andet TV 2 sender en række dels oplysende programmer samt samler ind til Kræftens Bekæmpelse.

Over årene er 411 projekter sat i gang.

Igen i år har Kræftens Bekæmpelse peget på indsatsområder inden for forebyggelse, forskning og patientstøtte.

Powered by Labrador CMS