Fællesskab og frihedsfølelse forbinder Aqua til 90’erne

I 90'erne blev folk forbundet af den musik, de hørte, og derfor er den stadig populær i dag, mener Aqua.

Udgivet Opdateret

Det er godt 20 år siden, at 90’ernes eurodance og tyggegummipop bragede ud af ghettoblasternes højttalere, men alligevel bliver musikken fra dengang stadig værdsat og lyttet til hos mange.

De tre medlemmer i verdenssuccesen Aqua, der selv havde deres absolutte storhedstid i 90’erne, har et bud på hvorfor.

– Musik tager os tilbage til en følelse, en fornemmelse eller en ramme. Det kan være sammenholdet med klassekammeraterne eller følelsen af frihed, siger Søren Rasted, og fortsætter:

– For mig betyder 90’erne en tid, hvor verden stod helt åben. Jeg var uovervindelig, fortæller han og hentyder til sin ungdom.

Meget mere uskyldigt

Bandkollegaen René Dif er heller ikke i tvivl om, hvorfor man i 2016 stadig ser tilbage på 90’erne som et mindeværdigt årti indenfor især musik.

– Man skulle ikke forholde sig til musikken dengang. Det var meget mere uskyldigt. Man kunne bare give den gas og høre nogle fede sange, siger bandets rapper.

Aqua mener, at der er god grund til, at årtiets musikalske arv stadig giver genklang i 2016.

– Det handler om, at de, der voksede op i det årti, blev forbundet på en helt speciel måde, fortæller Søren Rasted.

– For musik kan forene mennesker, slår hans hustru og bandets sangerinde Lene Nystrøm fast.

90’erne er stadig så populære, at koncertkaravanen “Vi Elsker 90’erne” i tre år har kørt landet rundt med nogle af de største navne fra årtiet. Næste år er det Aquas tur til at skabe en tidslomme på scenen, når de tager rundt med karavanen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS