En hyldest til oldemor og farmor

Derfor skal Harry og Meghans lille datter hedde Lilibet Diana

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Søndag aften kom den herlige nyhed, at prins Harry og hertuginde Meghan er blevet forældre til deres barn nummer to.

En lille pige, der kom på til verden på Santa Barbara Cottage Hospital i byen Santa Barbara i Californien, USA, fredag den 4. juni.

Sammen med nyheden afslørede de nybagte forældre også, at deres lille pige får navnet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Hyldest til farmor og oldemor

Der er ikke den store mystik omkring efternavnet Mountbatten-Windsor, det er det kongelige familienavn. Til gengæld signalerer både fornavnet Lilibet og mellemnavnet Diana noget helt særligt.

Disse navne er en hyldest til de to kvinder, der fyldte mest i prins Harrys liv, da han var dreng, nemlig hans farmor, dronning Elizabeth, og hans afdøde mor prinsesse Diana.

Derfor blev det Lilibet

Mens Diana giver sig selv, så kræver Lilibet nok en forklaring for de fleste.

Ifølge Royal Central kunne dronning Elizabeth som helt lille pige ikke udtale sit eget navn og kaldte sig selv for netop ‘Lilibett’. Det navn har fulgt hende og er siden blev benyttet af hendes allernærmeste. Ikke mindst af prins Philip, der gik bort i en alder af 99 år den 9. april i år.

Har benyttet det selv

Men dronningen har også selv benyttet det som voksen.

Blandt andet i forbindelse med sin mors begravelse i april 2002. Her underskrev hun kortet, der var påsat den krans hun sendte med sin mor, med Lilibet.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, der i øvrigt vil få det daglige kaldenavn ‘Lily’, er nummer 11 i rækken af dronningens oldebørn.

Hun indtager plads nummer otte i tronarvefølgen lige efter sin storebror Archie, der nu er to år gammel.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS