Ekspert: Royalt par skal opgive deres titler

En royal ekspert vurderer, at det ikke er helt nemt for prins Harry og hertuginde Meghan at forlade Storbritannien.

Ifølge en royal ekspert er prins Harry og hertuginde Meghan nødt til at opgive deres royale titler og privilegier, hvis de skal flytte til Afrika. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Ifølge en royal ekspert er prins Harry og hertuginde Meghan nødt til at opgive deres royale titler og privilegier, hvis de skal flytte til Afrika. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der går masser af rygter om, at prins Harry og hertuginde Meghan har store overvejelser om at flytte ud af landet.

Tidligere har Canada, hvor hertuginden har boet, været nævnt, men efter den seneste dokumentar Harry & Meghan: An African Journey, så handler det mestendels om, at parret flytter til Sydafrika.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge en kongelig korrespondent kan det dog kun lade sig gøre, hvis parret er villige til at opgive deres royale titler.

Det skriver Daily Mail.

Vil til Sydafrika

I den britiske dokumentar, der er blevet filmet under det royale pars tur til Sydafrika, gav både prins Harry og hertuginde Meghan udtryk for, at de gerne ville bo i Afrika.

Det royale par fandt Afrika attraktivt, fordi der for det første er mange problemer at tage fat i. Men de forklarede også, at det er et kontinentet, hvor der findes mange muligheder.

Selv om parret ikke var sikre på, hvor i kontinentet de kunne bo, pegede prins Harry hurtigt på Cape Town i Sydafrika, som parret besøgte under et officielt visit.

Sidenhen har de udtalelser fået rygterne om, at parret flytter til at florere på højtryk.

Opgive royale titler

Men hvis flytningen skal blive en realitet, så vurderer den royale korrespondent for CNN Victoria Arbiter, at parret er nødt til at give kald på nogle væsentlige ting.

– Harry har i lang tid talt om sin passion for kontinentet generelt. Han er meget glad for at være der. Han tog også dertil for at hele efter hans mors død. Det er et sted, de kan bruge meget tid, men at bo der fuldtid? Det kommer ikke til at fungere, medmindre de selvfølgelig frasiger sig deres royale privilegier, deres royale titler og alt, hvad der har med deres liv som medlemmer af det britiske kongehus at gøre. Og det ser jeg ikke ske, siger hun.

Uanset om parret flytter til kontinentet eller ej, har de ytret, at deres arbejde kommer til at have fokus på Afrika.

Ikke ligeligt fordelt

Noget, der taler for, at det royale par kan flytte til Sydafrika med deres søn Archie er, at det er en del af Commonwealth-landene.

Flytningen vil derfor betyde, at parret stadig kan varetage det ansvar, de har overfor dronning Elizabeth.

Men ifølge korrespondenten vil en flytning ikke falde i god smag.

Der er 53 Commonwealth-lande, derfor ville det at flytte til bare et af dem permanent, kunne ses som en favorisering af landet.

Andre Commenwealth-lande ville måske føles sig underpriotiteret, siger eksperten, der forklarer, at det er meningen, at de royale medlemmer skal fordele interessen for Commonwealth-landene ligeligt.

Powered by Labrador CMS